Anthurium, planta care infloreste continuu

anthurium

Puteti avea o planta care sa infloreasca continuu, anume Anthurium. In timp ce o floare este pe trecute, apare alta. Si tot acest miracol cu o ingrijire adecvata si nu foarte dificila.

 

Athurium este o planta cu flori atat de frumoase incat cei mai multi o deosebesc cu usurinta. Este perena si poate ajunge la inaltimea de 70-80 cm. Florile sale carnoase impresioneaza prin frumusete si perfectiune, dar si frunzele cu aspect lucios si petiol lung.

 

Originara din climatul ecuatorial, iubeste caldura, avand nevoie de o temperatura in jur de 25 grade Celsius in aer si sol. Iubeste lumina, dar nu lumina care cade direct pe ea.

 

Este bine ca incaperea in care se afla sa fie aerisita, dar fara curenti de aer, iar pe timp de vara trebuie pulverizata cu apa. Pamantul in care este cultivata trebuie sa fie umed, dar nu in exces, iar mentinerea umezelii de poate face cu muschi de turba (Sphagnum).  In acelasi timp pamantul trebuie sa fie acid, dezvoltandu-se bine intr-un amestec de turba rosie, pamant de frunze, mranita si nisip.

 

Articole asemănătoare

 • Flori de Amaryllis pentru un farmec tomnatic in casa

  Amaryllis, planta care poarta stiintific denumirea de Hippeastrum, provine tocmai din America de Sud si este o planta bulboasa, perena. Ca urmare a acestui lucru, pentru a ne bucura de minunatele ei flori, trebuie sa ii acordam ingrijiri cu totul speciale.

 • Amaryllis, planta care infloreste in culorile Craciunului

  Amaryllis este in multe parti ale lumii o planta asociata sarbatorilor de iarna, fiindca asigura un ambient festiv si infloreste in culorile Craciunului.

 • Welwitschia mirabilis, o planta relicta din Jurasic

  Welwitschia mirabilis este o planta care creste numai in sud-vestul Africii, in zona desertica a Namibiei. Din cauza conditiilor climatice pe care le indura, este plasata de cercetatori alaturi de cele mai

 • Scorusul de munte si sanatatea

  Scorusul de munte sau sorbul pasaresc este o planta care-si are radacinile atat in sens propriu cat si figurat in pamantul batranului continent european.

 • Fittonia sau Planta Mozaic

  Roz, verde sau rosu intens: planta mozaic are un aspect delicat, iar modelul frunzelor este foarte elegant si deosebit. Fiind o planta care provine din padurile tropicale, aceasta are nevoie de o umiditate


Warning: fopen(cache/43569eb07cb61e343f1da3390ff12c84) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139