Aranjamente pentru toamna 2006

Daca va place sa aveti casa decorata cu diferite aranjamente florale, fructe, frunze, etc., dar nu aveti timp sa le cumparati gata facute sau pur si simplu nu ati gasit in magazine ceea ce doriti, acordati putina atentie acestui articol. Veti gasi o gramada de idei din care sa va inspirati.

Proiectele pe care vi le prezentam nu numai ca sunt frumoase, dar pot fi realizate destul de rapid, iar elementele din care sunt facute sunt si usor de gasit.

Materialele sunt naturale: frunze, conuri de brad, ramuri uscate, stiuleti de porumb, dovleci si/sau tartacute, si pot fi combinate cu obiecte de prin casa precum ar fi lumanarile, ghivece cu plante, fructe, etc., pentru ca rezultatul final sa fie un aranjament de sezon extraordinar.

Ghirlanda cu dovleci mici
Ghirlanda cu dovleci mici- un aranjament simplu, cu frunze uscate -

Avantajul acestui aranjament de toamna este ca poate fi realizat intr-o gama larga de culori pentru a se potrivi cu nuantele din interiorul casei dvs. - ce trebuie sa faceti este sa schimbati frunzele sau lumanarile.

Aranjamentul va capata inaltime prin utilizarea sfesnicelor sau a unor lumanari inalte, conice. Lumanarile trebuie sa aiba culori in ton cu cele ale frunzelor, sau complementare (opuse pe cercul culorilor).

Ce va trebuie:
- 5-9 dovleci mici sau tartacute;
- frunze uscate sau 1-2 ghirlande cu frunze artificiale;
- lumanari asezate in sfesnice sau lumanari inalte, conice sau in forma e piramida.

Daca doriti sa cumparati ghirlanda, alegeti una cu frunze aurii, verzi, rosii, maronii sau chiar de culoare purpuriu inchis. Daca preferati ca frunzele sa fie adevarate, atunci adunati-le si legati-le cu o ata sau sfoara subtire. Ghirlanda trebuie intinsa pe pervaz, etajera semineului, pe o masa, etc. Daca vreti ca stratul de frunze sa fie mai dens, atunci folositi doua astfel de ghirlande.

Urmeaza apoi dovlecii si tartacutele; ei trebuie aliniati la distante egale unii de altii, de-a lungul suprafetei. Daca nu gasiti dovleci, si ei pot fi cumparati din magazinele de amenajari interioare; o alta ideea este sa ii inlocuiti cu tartacute. Pentru un aspect si mai interesant, lipiti de dovleac o frunza vopsita inainte in argintiu sau auriu.

Nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovlecii, merele, etc.

Centrul intregului aranjament sau marginile pot si infrumusetate cu sfesnice cu lumanari.

Fructe si arbusti
fructe si arbusti- simplitatea domneste in acest aranjament elegant -

Asezati 3-5 fructe in sir, pe aceasi linie, in centul suprafetei pe care veti realiza aranjamentul. La margini, asezati o planta de sezon, in ghiveci - alegeti o specie de arbust decorativ, tufe mici de crizanteme, iedera sau, daca se poate, brazi in miniatura. Atingerea toamnei se poate face simtita prin asezarea catorva frunze adevarate sau artificiale, la capetele aranjamentului.

Ce va trebuie:
- 3-5 fructe artificiale sau naturale;
- doua ghivece cu plante;
- frunze de toamna, adevarate sau artificiale.

Plantati arbustii in ghiceve decorative si asezati-i la o anumita distanta unul de altul si intre ele asezati fructele. La sfarsit, plasati frunzele, chiar si printre fructe. Aspectul general nu trebuie sa fie foarte simetric sau sa dea impresia de ordina exagerata.

Cos cu frunze de toamna
cos cu frunze- un aranjament plin de dramatism -

Frunzele de toamna, asezate intr-un cos de nuiele dau un aer natural oricarei incaperi. Pentru acest aranjament, folositi frunze naturale, adaugati cateva fire de grau sau de bace, pentru a avea texturi diferite.

De o parte si alta a cosului asezati frunzele.

Ce va trebuie:
- un buchet mare de frunze de toamna;
- un cos de nuiele;
- spice de grau uscat, ramuri uscate de copac;
- doua vaze, ghivece cu flori sau sfesnice cu lumanari.

Asezati cosul de nuiele in mijlocul zonei si aranjati frunzele cum credeti de cuviinta (pentru cei care nu au rabdare, asemenea cosuri pot fi cumparate direct din magazinele de amenajari interioare).

Struguri si fructe
- punctul central este realizat din doua ramuri uscate si fructe -

Uneori se intampla sa gasim in magazinele de decoratiuni interioare unele aranjamente carora nu le putem rezista si pe care le cumparam imediat. La fel s-a intamplat si in cazul acestor struguri artificiali, care sunt perfecti pentru un aranjament de toamna.

Aranjarea lor la un anumit unghi fata de linia peretelui scoate in evidenta si mai bine cupa din centru si fructul artificial din ea.

Ce va trebuie:
- 2 ciorchini de struguri artificiali su ramuri;
- 1 fruct mare (mar sau para);
- o cupa de argint, vaza de sticla sau alt tip de vas;
- optional: ghivece mici cu plante, vaze, lumanari, ramuri.

Asezati fructul in cupa sau alt tip de vas, in centrul zonei in care doriti sa realizati aranjamentul. In dreapta si stanga cupei asezati ciorchinii si restul elementelor decorative, daca aveti.

Aranjament complex de toamna
- interesul este dat de diferentele de inaltime -

Acest aranjament decorativ de toamna este foarte usor de realizat si dureaza pentru mai mult timp.

Cumparati din magazinele de amenajari interioarecateva fructe artificiale si asezati-le la diferite inaltimi cu ajutorul vazelor, cupelor, paharelor si/sau al vaselor decorative. In acest caz au fost folosite pere artificiale, compotiere si vaze de sticla, dar dumneavoastra puteti realiza un aranjament pe tema rustica, cu ajutorul unor fructe naturale si cu niste cuburi sau placute de lemn.

Pentru a da greutate aranjamentului, s-au asezat alaturi doua ghivece cu arbusti decorativi, de aceasta data infrumusetati cu cate doua ramuri rosiatice de copac.

Ce va trebuie:
- 9 fructe artificiale
- vaze, copotiere, cupe, pahare;
- ghivece cu arbusti decorativi sau plante;
- ramuri uscate de copac.

Aranjati fructele in grupuri de cate trei, folosind vaze si cupe pentru a le ridica la inaltimi diferite. Ghicevele trebuie asezate intre aceste grupuri cu fructe, accentuand verdele plantei cu ajutorul unor ramuri uscate de copac adunate din gradina sau parc.

Frunze, frunze, frunze...
- alegeti culori care sa se armonizeze bine cu cele din interior -

Iata un moment potrivit sa folositi intr-un scop bun frunzele uscate pe care le-ati adunat cu ocazia ultimei plimbari prin parc. Daca nu, puteti cumpara frunze artificiale din magazinele de decoratiuni interioare. Odata ce le aveti, trebuie numai sa le asezati de-a lungul zonei in care doriti sa realizati aranjamentul decorativ de toamna; asezati frunzele in asa fel incat unele sa se urce si curbeze natural pe celelalte elemente decorative.

In afara de frunze mai puteti folosi lumanari asezate in sfesnice, vaze, plante sau tartacute.

Ce va trebuie:
- multe frunze uscate sau 3-5 ghirlande de frunze artificiale;
- lumanari si sfesnice;
- optional: vaze, dovleci sau tartacute si alte decoratiuni.

Daca nu cumparati ghirlande de frunze artificiale, atunci legati usor frunzele adunate din curte, de petiol, cu o ata sau sfoara subtire, apoi aranjati ghirlandele in asa fel incat cateva frunze sa cada frumos peste marginea suprafetei de lucru. Frunzele trebuie sa se intercaleze si/sau sa urce pe celelalte elemente decorative.

Mai departe, continuati realizarea aranjamentului prin plasarea unor lumanari, vaze, dovleci mici sau tartacute, sau alte obiecte decorative, printre ramuri, la capatul aranajmentului.

Sfat: pentru a nu deteriora mobilierul, nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovleci, tartacute, etc.

Aranjament natural
- usor de facut, o incantare pentru ochi -

Dupa o simpla plimbare in parc sau si mai bine, in padure, va puteti intoarce acasa cu decoratiuni perfecte pentru acest aranjament de toamna. Adunati numai cateva obiecte si folositi-le pentru a aduce aerul toamnei in casa dumneavoastra.

Ce va trebuie:
- o bucata de fetru maro sau verde;
- frunze de toamna, ramuri uscate de copac si feriga;
- conuri de brad;
- dovleci mici sau tartacute;
- pietre, ghinde.

 Faceti o plimbare in padure sau in parc si adunati frunze aurii de toamna, conuri de brad, frunze uscate de feriga, ramuri, etc.

Odata intorsi acasa, e timpul sa realizati aranjamentul. Asezati pe zona destinata acestuia o bucata de fetru verde inchis sau maro, dupa care incepeti sa aranjati mai intai obiectele mai mari, precum conurile de brad, dovlecii sau tartacutele, etc. (Sfat: pentru a nu deteriora mobilierul, nu uitati sa asezati discuri de plastic sub orice element al decorului care se va descompune cu timpul: dovleci, tartacute, etc.).

Aranjati obiectele in linie sau folositi alte elemente (vaze, cupe, carti, cuburi de lemn, etc.) pentru a le aseza la diferite inaltimi. Locurile ramase libere dintre ele trebuie umplute cu frunze uscate sau muschi, ramuri uscate de copac, etc. La final asezati obiectele mai mici, precum pietricelele, ghindele, conuri de brad mai mici si fragilele frunze de feriga.

Articole asemănătoare

  • Salata de toamna cu mar, nuca si sfecla rosie

    O reteta de salata perfecta pentru toamna, cu gust bogat si intens, multe vitamine, fibre si energie pentru o zi lunga, plina de sarcini care trebuie duse la bun sfarsit. Alegeti mere rosii, bine coapte, iar miezul de nuca poate fi folosit crud sau prajit la cuptor.

  • Supa de legume pentru toamna

    O supa consistenta, usor de preparat, in care se regasesc arome si legume de toamna.

  • Smoothie de toamna cu smochine proaspete si banane

    Un amestec in care gustul delicat si exotic de smochine proaspate (nu folositi fructe deshidratate) face dintr-un smoothie o bautura perfecta pentru toamna, dulceaga, plina de note si arome, dar si cu suficienta energie pentru o zi obositoare.

  • Supa - crema de telina

    Densa, gustoasa, usor de preparat, potrivita pentru toamna sau pentru sfarsitul verii, plina de vitamine

  • Ceaiul de ghimbir, bautura fierbinte pentru toamna rece

    Cele mai fierbinti trenduri din aceasta toamna din domeniul bauturilor fara alcool le reprezinta cu siguranta ceaiurile: condimentate, cu lamaie sau cu diferite arome


Warning: fopen(cache/4000e84fdca754b89d9888f62f56f8b9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139