Ardeiul gras Etiuda, un soi dulce si usor de cultivat

Atrage atentia de la inceput prin culoare, un galben spre portocaliu deschis, neobisnuit pentru aceasta leguma delicioasa, iar gustul va fi pe masura, foarte apreciat de cunoscatori: dulce, suculent, textura este crocanta, perfecta pentru salate sau conserve. Este un soi care se va adapta destul de usor atat in gradina sau sera cat si intr-un ghiveci, daca nu aveti suficient spatiu, si daca are mult soare pe toata durata zilei, este udat frecvent in perioadele secetoase si solul este relativ fertil si productia va fi una buna. In plus are o rezistenta nativa ridicata atat la boli cat si la daunatori. Fie in gradina sau solar, fie in jardiniere sau ghivece semintele de ardei gras Etiuda se vor planta la inceputul verii, dupa ce au fost tinute in cutii sau intr-un ghiveci cu turba, in prealabil fiind inmuiate in apa calduta. Rasadurile se tin la o temperatura de 22-24 de grase si vor germina in 10-14 zile. Se lasa un spatiu de 40-50 de cm intre rasaduri si se vor coace de la jumatatea verii pana spre toamna. 
 
Dincolo de colorit mai putin intalnit este o varietate ce surprinde prin gustul dominat de notele dulci, aproape fructate, ceea ce il face bun pentru salate, copt, conservat, pentru diverse retete sau tartine cu cruditati. Se adapteaza usor la conditiile din tara noastra, dar trebuie udati frecvent in zilele secetoase altfel se usuca repede. 

Foto: gardenseedsmarket.com

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu banane, lapte de migdale si suc de portocale

    Plin de vitamine si nutrienti, proaspat si cu gust de portocale, este un suc natural si usor de pregatit. Se poate bea cu sau fara gheata, dupa gust.

  • Ardeiul gras Mavras, un deliciu rar si inedit

    Varietate rar intalnita de ardei gras, cu gust dulce si aromat, pulpa tare si carnoasa, Mavras este un soi timpuriu excelent pentru salate, gustari, dar si pentru diverse retete in care veti putea profita atat de savoare, cat mai ales de colorit.

  • Mirodenii pentru un smoothie aromat si diferit

    Cu gustul sau intens, picant, cu note de citrice, cardamonul este interesant intr-un smoothie pentru aroma sa exotica, evocand tinuturi indepartate, si completeaza bine fructe ca merele sau bananele, perele sau piersicile, poate fi adaugat intr-o reteta ce contine ceai sau cafea (un pic de cardamon macinat face din cafeaua de dimineata o noua experienta), este o mirodenie versatila si usor de introdus in majoritatea combinatiilor.

  • Ardeiul gras Zlata

    Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie.

  • Zmeura Red Giant

    Un soi cu fructe mari, parfumate, cu gust intens si aromat, Red Giant este de departe una dintre cele mai bune si usor de cultivat varietati de zmeura pentru o gradina sau chiar si pentru o cultura intensiva.


Warning: fopen(cache/45b0a8dabbbfa357c83c2c6d14d1a6fd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139