Armonie florala cu Feng Shui

Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

Reguli, sfaturi, secrete Feng Shui

Unii experti Feng Shui recomanda sa nu cumparam florile, mai bine sa le crestem in locuinta pornind de la rasaduri, pentru ca in acest fel incarcatura energetica va fi mai puternica, iar intensitatea schimbarilor mai mare. Si niciodata sa nu lasati prea mult in locuinta plante care s-au uscat, pentru ca acesta este o energie negativa, ce trebuie indepartata cat mai repede.

Nu uitati esentialul – Feng Shui inseamna mai intai de toate echilibru intre elemente. Totul trebuie sa fie in armonie, potrivit unor principii foarte vechi, pentru a va bucura de o viata cat mai fericita, plina de energie, dragoste si noroc. In functie de felul florilor alese si de locul in care sunt asezate efectele vor fi teoretic altele.

Nu asezati niciodata florile in dormitor, spun specialistii in Feng Shui, dar le puteti pune in sufragerie, in birou, in bucatarie, pe holuri, si ideal in colt de sud-est (desi sunt admise si exceptiile), pentru a permite energiei chi sa circule cat mai usor.

Pe masura ce deprindeti regulile de baza Feng Shui va va fi tot mai usor, chiar si in lipsa unui expert, sa alegeti florile potrivite. La inceput tineti minte ca rosul este potrivit pentru dragoste, albul pentru energia vindecatoare, purpuriul pentru bogatie, galbenul pentru echilibru, plantele la care domina verdele pentru a atrage cat mai multi bani. Aveti grija cum le combinati sau cum le daruiti. Spre exemplu ar fi prea mult sa daruiti o floare de un rosu intens la inceputul unei relatii, pentru ca ar domina prin energie totul.

Poate sa para ciudat, dar florile trebuie tratate ca fiinte vii, ingrijite cu atentie si dragoste, chiar trebuie sa vorbiti cu ele, ceea ce va potenta beneficiile deja aduse de soiul florii si locul unde a fost asezata. Mai mult, este obligatoriu ca fiecare dintre ele sa aiba si un nume.

Florile alese, in ghiveci sau taiate, trebuie sa fie cat mai puternice, sanatoase, proaspete. Cu cat floarea pe care o aduceti in locuinta este mai puternica si efectele vor fi mai intense si mai rapide. Cel putin aceasta este convingerea celor care cred in Feng Shui.

Chiar daca unele dintre flori pot fi cultivate pentru acelasi scop – dragoste, succes in cariera, noroc – este mai bine sa aveti cate o planta pentru fiecare dorinta, si pe fiecare sa o ingrijiti in mod egal.

Ce flori sa alegeti la inceput? Depinde ce va doriti. Trandafirul este ideal pentru cei care au nevoie de mai multa iubire in cuplu (cel rosu), in vreme ce soiurile galbene sunt indicate pentru cei care isi cauta linistea, iar un trandafir alb va ajuta sa va regasiti echilibrul si stabilitatea. Crizantemele simbolizeaza fericirea si vitalitatea, florile de cires (si in general cele de pomi fructiferi) fertilitatea si forta vitala, liliacul modestia si politetea, in vreme ce superba orhidee este in Feng Shui un simbol pentru frumusetea perfecta, pura, gratioasa.

Foto: publicdomainpictures.net, absfreepic.com

 

Articole asemănătoare

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

  • Oaza de armonie - gradina Feng Shui

    Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie

  • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

    Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.

  • Feng Shui in gradina

    Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.

  • Roadele pamantului - simboluri in Feng Shui

    In Feng Shui dovleacul simbolizeaza inainte de orice prosperitatea si abundenta in domeniul spiritual si material.


Warning: fopen(cache/df7133fa3fe476a8426eef8383a3ec9d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139