Oaza de armonie - gradina Feng Shui

 

 Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie.

Invatatura Feng Shui este in foarte multe cazuri necunoscuta, straina si de aceea pusa la indoiala. Este un punct de vedere occidental, deoarece nu ne-am nascut si nu am crescut inconjurati de traditiile si invataturile orientale. Probabil ca nici nu am remarca ceva special atunci cand pasim in gradina astfel amenajata, avem insa un sentiment permanent de bine.
 
"Granitele" ascutite sunt de evitat, in locul acestora putem impodobi gardul cu flori frumoase si de mare efect. Un element foarte frumos il reprezinta intrarea in gradina care este portita rotunjita pe la colturi care simbolizeaza unitatea dintre casa si gradina. O gradina Feng Shui nu este constituita din accesorii asiatice ci din siguranta si armonia care reiese din amenajarea specifica invataturii.

Potentialul de energie este redat cu ajutorul celor 5 elemente care ne influnteaza viata in mod pozitiv. Metalul este simbolul ordinii, apa al relaxarii. Sursele de apa care stropesc (fantana arteziana, etc) imprastie dinamism, iar cele cu apa linistita (mini - lac) liniste. Focul poate fi reprezentat prin lampi si surse de lumina (rosu, violet si purpuriu fiind culorile de baza). Acesta este simbolul bucuriei in timp ce lemnul al curajului, al puterii si al increderii. In gradina poate fi regasit in mobilierul specific acesteia cu forme orizontale. Culorile pamantului - galben, portocaliu si maro - pot fi admirate sub forma accesoriilor dreptunghiulare sau plate. Pamantul aduce liniste, siguranta si statornicie.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Armonie florala cu Feng Shui

    Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

  • Florile in Feng Shui

    Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

  • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

    Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.

  • Feng Shui in gradina

    Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.

  • Roadele pamantului - simboluri in Feng Shui

    In Feng Shui dovleacul simbolizeaza inainte de orice prosperitatea si abundenta in domeniul spiritual si material.


Warning: fopen(cache/605f3d0c1815ba83f0a4d7598a7892b0) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139