Basicarea frunzelor de piersic

Boala este destul de raspandita in tara noastra, simptomele manifestandu-se la sfarsitul lunii aprilie inceputul lui mai.

Boala este produsa de o ciuperca numita Taphrina deformans, care atac frunzele, florile, lstarii tineri sau fructele. Primele simptome sunt cresterea accentuata, cu aspect tumoral, al tesutului foliar dintre nervurile frunzelor. Acestea se deformeaza si capata culoare rosiatica care se transforma in violaceu. Pe suprafata frunzelor apare o pulbere alba datorata ascelor ciupercii.

Atacul asupra lastarilor se manifesta prin ingrosarea acestora, incovoierea si desfrunzirea lor.

Pe fructe atacul se manifest n luna mai, cnd apar pete roietice, uor proeminente, cu marginile neregulate, bine delimitate. Pe msur ce fructele cresc, esuturile atacate se brunific i crap.

Combatere: Tratamente chimice cu produsele: Captan, Dithane. Tratamentele se pot aplica preventiv att la cderea frunzelor, ct i n perioada de vegetaie. Ca mijloc profilactic, se va incerca reducerea stresului hidric prin udari dese si fertilizare pentru cresterea vigurozitatii pomului.

Articole asemănătoare

 • Piersicile Royalvee

  Cu fructele sale mari, dulci, parfumate, acest soi de piersic de origine americana este relativ usor de cultiva si ingrijit, are o productivitate anuala buna si in plus este un pom fructifer cu aspect decorativ deosebit.

 • Piersicile Royal Majestic

  Varietate de piersic foarte apreciata pentru fructele mari, grele, cu pulpa suculenta si dulce, de culoare galbena, Royal Majestic este un soi de origine americana cultivat extensiv pentru calitatea piersicilor si buna productivitate anuala.

 • Sucul de varza

  Sucul de varza este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a frunzelor de varza proaspete si bine spalate anterior. Acest suc are prin excelenta efecte tonice, purificatoare, antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de cincizeci de afectiuni.

 • Ciuruirea micotica...

  Ciuruirea micotica a frunzelor de samburoase - sunt atacate frunzele, lastarii tineri si fructele. Pe frunze apar pete mici, brun-cenusii, marginite cu un chenar...

 • Ciuruirea bacteriana...

  Ciuruirea bacteriana a frunzelor de samburoase (Xanthomonas pruni) - aceste bacterii ataca ramurile, fructele si frunzele. Astfel, pe frunze apar pete mici...


Warning: fopen(cache/ef253315dfa3efd1a9f0fdb8f55926e5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139