Piersicile Royal Majestic

Varietate de piersic foarte apreciata pentru fructele mari, grele, cu pulpa suculenta si dulce, de culoare galbena, Royal Majestic este un soi de origine americana cultivat extensiv pentru calitatea piersicilor si buna productivitate anuala. Piersicile sunt pe masura denumirii, fiind rotunde, zemoase, dulci si foarte parfumate, coaja este de un rosu aprins atunci cand sunt bine coapte. Suporta bine depozitarea si transportul, asa ca le veti intalni destul de des in magazine, fiind ideale ca gustare, in salate de fructe de sezon, pentru gem, compot si diverse retete de desert. 
 
Puietii de piersic Royal Majestic se vor planta primavara sau toamna in livada sau gradina intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei - fructele se vor coace mai repede si vor fi mai aromate - si un sol cu drenare buna, fertilitate ridicata (eventual poate fi pregatit cu ingrasaminte naturale) si pe cat posibil locul sa fie ferit de curentii reci de aer. Se uda relativ des folosind cantitati moderate de apa, mai ales in perioadele secetoase. Suporta surprinzator de bine gerurile iernii si nu are nevoie de o protectie deosebita. Ajuns la maturitate acest pom fructifer depaseste cu usurinta doi metri inaltime si se recomanda sa aiba o distanta egala de ceilalti pomi, coroana este frumoasa, cu ramuri rezistente, elastice, frunzis des. Fructele se coc si pot fi culese din luna iulie pana spre jumatatea lunii august. 

Foto: vitrohellas.gr

Articole asemănătoare

 • Piersicile Royalvee

  Cu fructele sale mari, dulci, parfumate, acest soi de piersic de origine americana este relativ usor de cultiva si ingrijit, are o productivitate anuala buna si in plus este un pom fructifer cu aspect decorativ deosebit.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Mirodenii pentru un smoothie aromat si diferit

  Cu gustul sau intens, picant, cu note de citrice, cardamonul este interesant intr-un smoothie pentru aroma sa exotica, evocand tinuturi indepartate, si completeaza bine fructe ca merele sau bananele, perele sau piersicile, poate fi adaugat intr-o reteta ce contine ceai sau cafea (un pic de cardamon macinat face din cafeaua de dimineata o noua experienta), este o mirodenie versatila si usor de introdus in majoritatea combinatiilor.

 • Trandafirul Royal Baccara - eleganta si rafinament

  Alegeti pentru tufele de trandafiri Royal Baccara un spatiu in gradina unde sa aiba mult soare, iar pamantul ideal este unul fertil, cu mult humus si drenare buna.


Warning: fopen(cache/80d8997bfa7988fe21b9ea9685cc2925) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139