Magnoliile Royal Star

Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime. La fel ca majoritatea magnoliilor, si aceasta va avea nevoie de un sol fertil, soare si cativa ani pentru a se dezvolta si a creste, dar la final veti avea in gradina un arbore decorativ de peste doi metri inaltime, solid si cu o coroana bogata, care in aprilie se va incarca de flori mari, grele, albe. Suporta usor perioadele geroase de iarna si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

Se va planta de la jumatatea primaverii pana spre jumatatea toamnei, alegand de la bun inceput un loc cu pamant fertil, curatat in prealabil de buruieni, unde viitoarea magnolie sa aiba parte de lumina solara cea mai mare parte din zi. Lasati un spatiu circular liber de cel putin doi metri, preferabil mai mult. Dupa plantare se uda abundent. Prefera un sol cu PH usor acid, drenare buna, ideal putin lutos. Se va uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa, pentru ca este o planta ce prefera un nivel relativ constant de umiditate. Lucrarile de toaletare se vor face dupa scuturarea florilor, ideal la jumatatea verii. Este interesanta atat datorita coloritului, cat si a formei stelate a florilor, diferita de cea clasica a altor soiuri de magnolie.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Piersicile Royal Majestic

  Varietate de piersic foarte apreciata pentru fructele mari, grele, cu pulpa suculenta si dulce, de culoare galbena, Royal Majestic este un soi de origine americana cultivat extensiv pentru calitatea piersicilor si buna productivitate anuala.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Anemonele Pink Star

  Flori mici, delicate, in culori vii, perfecte pentru a delimita un spatiu al gradinii si pentru a aduce un plus de prospetime si noutate cromatica, aceasta varietate de anemone ofera privirii nu mai putin de trei nuante.


Warning: fopen(cache/e17f4d96153ea404b79ea82fbb1a8b6a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139