Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil. Plantate in grupuri solitare sau alaturi de alte lalele in culori vii, completandu-se si scotandu-se in evidenta reciproc, sunt o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar pot fi cultivate la fel de usor in ghivece sau jardiniere. Sunt flori care prefera sa aiba mult soare pe toata durata zilei (se pot adapta si intr-un loc unde sa fie partial umbrite, dar nu vor fi la fel de viguroase si puternice), iar cel mai bun pamant trebuie sa fie unul fertil, cu drenare buna, bine curatat in prealabil de buruieni.

Bulbii de lalea Royal Virgin se vor planta de la sfarsitul verii pana spre jumatatea toamnei, si se recomanda de la inceput sa aiba o suprafata suficient de mare pentru a forma anul viitor un covor imaculat, pur, elegant. Lasati o distanta de 12-15 cm distanta intre exemplare pentru a le permite sa se dezvolte in voie (la maturitate aceste lalele au in jur de 40 de cm lungime) si udati moderat imediat dupa plantare. Este o varietate de lalele rezistenta la ger (vor trece peste iarna fara a avea nevoie de protectie suplimentara) si care nu are nevoie de multa apa (se uda relativ frecvent, folosind cantitati moderate de apa, in functie de temperaturile zilnice ale perioadei). Infloresc in aprilie-mai, acoperind gradina cu inflorescente de un alb intens, care vor lumina si transforma radical orice spatiu verde.

Foarte apreciate de cunoscatori pentru colorit si pentru ca nu necesita tratamente costisitoare sau conditii deosebite de cultivare, pot fi folosite si pentru buchete elegante (dar nu rezista foarte mult dupa ce au fost taiate). Puteti construi cu ajutorul lor modele diverse, de la forme geometrice la suprafete fanteziste, in functie de spatiul disponibil si de imaginatie. Nu au parfum, dar frumusetea si longevitatea lor atrag atat gradinarii cu experienta cat si pe cei incepatori.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale.

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Laleaua Parrot Blue

  Daca suntem deja obisnuiti cu lalele rosii sau galbene, aceasta varietate exotica si rar intalnita surprinde prin coloritul aparte al petalelor, un violet deschis spre indigo, cu zone albe, ideal pentru orice gradina sau pentru ghivece asezate pe balcon.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.


Warning: fopen(cache/49863fbf9a9275bacdc614bb0e43db3f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139