Crinii Jules Verne

Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale. De altfel sunt flori foarte apreciate de cunoscatori tocmai datorita frumusetii si relativei usurinte cu care pot fi cultivate. In plus sunt crini cu parfum intens, dulce, dominator, care se face usor simtit in gradina.

Bulbii se vor planta primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde viitorii crini sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul recomandat va fi unul fertil, cu drenare buna, curatat bine de buruieni si pietris. Inainte de plantare pamantul poate fi afanat pentru a permite circulatia mai usoara a apei. Imediat dupa plantarea bulbilor se uda bine locul, si nu uitati ca si acest crin are nevoie de un nivel constant de umiditate, fara a exagera. Puteti folosi si ingrasaminte speciale pentru crini. Sunt flori destul de inalte, depasind cu usurinta 120 de cm la maturitate, tulpinile sunt elastice, rezistente, de un verde intr-un frumos contrast cu albul petalelor.

Crinii Jules Verne infloresc vara, pana in august, schimband radical aspectul gradinii si parfumand aerul cu mireasma lor. Sunt flori excelente pentru buchete pentru ca rezista bine dupa taiere. Suporta bine atat perioadele calduroase (daca sunt udati frecvent, folosind cantitati moderate de apa) cat si cele geroase, fara sa aiba nevoie de protectie suplimentara.

Foto: eutopia.guide

Articole asemănătoare

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale


Warning: fopen(cache/a72f7bc3333d1399f167fe8ada99e44b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139