Crinii Miss Lucy

Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat. O excelenta alegere pentru gradina, ghivece si jardiniere (daca au suficienta lumina) sau buchete si aranjamente florale, sunt crini longevivi si relativ usor de ingrijit, care se pot adapta repede conditiilor din tara noastra si nu au nevoie de tratamente si ingrasaminte speciale. Marele sau atu ramane parfumul, intens fara a fi dominator, tipic pentru crini cu o nota dulce, aparte.

Bulbii crinilor Miss Lucy se vor planta incepand din luna martie pana in iunie fie in gradina, fie intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari, fiind un soi care prefera un sol cu drenare buna, acid, eventual cu turba. Are nevoie (ca toti crinii) de cat mai mult soare, asa ca fie veti alege un loc unde viitoarele flori sa se bucure pentru o mare parte din zi de lumina solara, fie veti aseza ghivecele sau jardiniera pe un pervaz. Se va adapta si unui regim de semiumbra, dar inflorescentele nu vor fi tot atat de mari si parfumate. Infloreste de la jumatatea verii si este unul dintre cele mai rezistente soiuri de crin, atat in gradina cat si dupa ce a fost taiat, asa ca il veti intalni adesea in buchete elegante, dedicate ocaziilor speciale. Depaseste la maturitate un metru inaltime si trebuie udat frecvent in perioada calduroasa, folosind insa cantitati moderate de apa pentru a nu afecta radacinile. Varietate care suporta bine perioadele geroase de iarna, Miss Lucy va inflori an dupa an, oferindu-va ocazia de a va bucura de frumusetea si parfumul sau.

Foto: sierraflowerfinder.com

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

 • Miss Feya - crinul pe care nu il veti uita

  Inflorescente foarte mari chiar si pentru crini, de un rosu intens cu mici pete intunecate pe aproape toata petala, miros dulceag, placut, puternic, rezistenta buna la ger si daunatori, iata o varietate de crin ce pare sa aiba toate calitatile pentru orice gradinar care iubeste aceste flori.


Warning: fopen(cache/81ad8ce56ca5862c8f89e1bfc229399b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139