Crinii asiatici Lollypop

Cu flori mari si parfum dulce, intens, aceasta varietate de crin asiatic este usor de cultivat si intretinut, schimba in bine orice gradina si sunt ideale pentru buchete elegante, dar cei care sufera de alergii ar trebui sa le evite. Inflorescentele crinilor Lollypop sunt mari, de peste 10 cm in diametru si acea forma de cupa clasica pentru aceste flori, petalele sunt de un alb pur, catifelat, cu varfurile de un roz visiniu de o rara frumusete. Bulbii de crin Lollypop se vor planta fie primavara, pana la inceputul lui mari, fie toamna pana la jumatatea lui octombrie. Are o buna rezistenta la frig dar in iernile deosebit de geroase pamantul poate fi protejat cu un strat de mulci.

Se alege un loc din gradina unde crinii sa aiba mult soare, sa fie feriti de curentii reci de aer, iar pamantul recomandat trebuie sa aiba drenare buna (pentru a evita ca radacinile plantei sa putrezeasca) si sa fie putin nisipos. I se poate adauga inainte ingrasamant organic, iar planta se va uda periodic, seara, folosind cantitati mici spre moderate de apa. La maturitate crinii Lollypop vor atinge 100 de cm lungime si infloresc in perioada verii, in iunie-iulie. Rezista bine dupa ce sunt taiate, asa ca le veti gasi adesea in aceasta perioada in florarii, fiind ideale pentru buchete sau pentru aranjamente florale destinate ocaziilor speciale.

Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Crinii orientali Stargazer

  Soi hibrid de crin oriental cu inflorescente mari si parfum intens, dulce, Stargazer a fost creat in anii 70 si de atunci este una dintre varietatile de crini preferate de cunoscatori pentru ca este usor de plantat si intretinut, rezista bine la boli sau daunatori (daca au soare si suficienta apa), iar florile sunt perfecte pentru vaze si aranjamente florale


Warning: fopen(cache/6f3c7a87b4c76d57f3ba6f6460fcce4b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139