Crinii orientali Salmon Star

Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale. Rezista destul de mult dupa taiere, sunt flori elegante, cu miros puternic si aspect decorativ deosebit, si in plus cupele au un diametru de 15-20 cm si nuante delicate, aparte. Relativ usor de plantat si intretinut (mai ales daca ati mai avut in trecut si alte soiuri de crini), acest Salmon Star va avea nevoie de mult soare, dar si de un sol cu drenare foarte buna, fertil, putin nisipos, fertilizat inainte cu ingrasamant organic. Este o floare ce poate sa creasca si intr-un loc putin umbrit, dar veti pierde din intensitatea culorii si a parfumului.

Se va planta pana in primele zile de vara, incepand din momentul in care noptile nu mai sunt reci, cu temperaturi sub 10 grade. Se recomanda plantarea in grup, lasand 15-20 de cm distanta intre exemplare, iar efectul cromatic va fi impresionant. La maturitate vor atinge un metru inaltime, au tije puternice si elastice, care sustin cu usurinta florile in forma de cupa. Acesti crini infloresc incepand din luna iulie. Sunt rezistenti la frig, dar pot fi protejati cu un strat subtire de mulci sau pamant pe perioada lunilor de iarna. Se uda folosind cantitati moderate de apa seara, niciodata in timpul zilei. Marele pericol cand vine vorba de crinii Salmon Star este umiditatea prea mare in sol, care poate duce la putrezirea radacinilor, asa ca alegeti un pamant cu drenare buna si nu udati niciodata abundent.

Foto: pinterest.co.kr

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Magnoliile Royal Star

  Soiurile de magnolie cu flori de un alb imaculat sunt mai rar intalnite, dar foarte apreciate de cunoscatori, iar Royal Star este o varietate destul de usor de cultivat si intretinut, care va surprinde cu inflorescentele sale pline de prospetime.

 • Laleaua Salmon Prince

  Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.


Warning: fopen(cache/247b120f9074d51edd9663b57491ef16) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139