Laleaua Salmon Prince

Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit. Este o lalea timpurie, care va inflori devreme si este perfecta atat pentru gradini (dar se poate cultiva si in ghivece sau jardiniere) si parcuri cat si pentru buchete pregatite pentru o ocazie speciala. Rezista mult dupa ce au fost taiate, suporta relativ bine perioadele geroase sau secetoase, nu este un soi care sa aiba nevoie de tratamente speciale.

Bulbii de lalea Salmon Prince se vor planta toamna (pana la sfarsitul anotimpului) intr-un loc unde sa aiba mult soare (tolereaza si un regim de semi-umbra), iar cel mai bun pamant este cel cu drenare buna, fertil, curatat bine in prealabil de buruieni si pietre. Se lasa 10-15 cm distanta intre bulbi si se recomanda plantarea grupata, fie mai multe exemplare de Salmon Prince, fie alaturi de alte soiuri de lalele. Infloresc primavara, iar la maturitate un fir va avea peste 40 de cm lungime. Frunzisul este bogat, de un verde deschis care va completa minunat florile in forma de cupa.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Trandafirul Prince de Monaco

  De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.


Warning: fopen(cache/824e6051a050d80b7d7d7b0ef966627a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139