Laleaua Monte Spider

Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere. Conditia esentiala este sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, fiind flori care prefera lumina naturala. Pot fi plantate grupate sau alaturi de alte varietati de lalele sau alte flori in culori complementare. Bulbii se vor planta de la sfarsitul verii pana la jumatatea toamnei, alegand de la bun inceput un loc luminos si ferit de curentii reci de aer daca vreti sa aveti anul viitor in gradina lalele in culori vii, rezistente si viguroase.

Prefera un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin acid, si vor fi udate relativ frecvent dar folosind cantitati moderate de apa, pentru a preveni putrezirea radacinilor. Se recomanda sa lasati cel putin 10 cm distanta intre exemplare, chiar mai mult daca veti planta acest soi de lalea alaturi de alte flori. Pamantul se va curata in prealabil de pietris si buruieni. La maturitate aceste lalele depasesc 40 de cm inaltime, cu tije rezistente si inflorescente mari, elegante, intr-o nuanta deschis si proaspata. Schimba radical aspectul unei gradini si pot fi folosite pentru buchete sau aranjamente florale elegante, dedicate unei ocazii speciale. Infloresc in perioada aprilie – mai, abundent daca au avut mult soare si un sol fertil. Din fericire rezista bine peste iarna, suportand cu usurinta perioadele geroase fara a avea nevoie de ingrijiri suplimentare.

Foto: pinterest.com 

Articole asemănătoare

 • Laleaua Burning Heart, un nume inspirat pentru un farmec special

  Soi bicolor de lalea cu o prospetime aparte si forma de cupa ascutita, este excelent pentru gradini sau parcuri, dar si pentru buchete si aranjamente florale, coloritul viu, vesel, schimband cromatic orice spatiu.

 • Sweetheart, laleaua de un galben delicat

  Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Laleaua Dallas, mai multa culoare si un plus de eleganta

  Suntem deja obisnuiti cu laleaua clasica, plina de prospetime si culoare, doar cateva reusind sa faca dintr-un buchet un cadou cu totul special, iar in gradini aduc atunci cand infloresc eleganta, frumusete si mai ales vitalitate.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva


Warning: fopen(cache/c60fe0d597dd7b2fd0d5af61b14fdc63) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139