Sweetheart, laleaua de un galben delicat

Un soi mai rar de lalea cu flori mari, in forma de cupa ascutita, cu petale de un galben curat, cu margini albe si aspect decorativ deosebit, Sweetheart poate sa schimbe radica un parc sau o gradina, dar este un soi foarte bun si pentru buchete sau aranjamente florale. Contrastul dintre tulpinile inalte, rezistente, elastice, frunzisul de un verde deschis, puternic, si inflorescentele mari este remarcabil. Pot fi plantate fie in ghivece sau jardiniere, fie in gradini, se adapteaza relativ usor conditiilor de clima din tara noastra si suporta bine perioadele secetoase sau reci.

Bulbii de lalea Sweetheart se vor planta de la sfarsitul verii pana in decembrie (daca temperatura nocturna nu a scazut foarte mult) intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare in viitor, iar firele de lalea sa fie ferite de curentii reci de aer. Pamantul cel mai bun este unul cu drenare buna, putin acid, fertil, si cum laleaua are nevoie de multa apa este bine sa fie udata frecvent, pentru a mentine pe cat posibil nivelul de umiditate. Infloresc primavara sau vara, florile sunt atragatoare prin marime si colorit, lasa impresia de prospetimea si vitalitate. La maturitatea lalelele Sweetheart depasesc usor 120 de cm inaltime, sunt rezistente si longevive, iar acest timp de lalea exotica este usor de cultivat atat de gradinarii cu experienta cat si de incepatori.

Foto: amazon.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare

  Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera.

 • Laleaua Exotic Sun

  Radical diferita de imaginea traditionala a lalelelor, aceasta varietate are inflorescente mari, grele, cu numeroase petale mari si dense avand margini franjurate, de un galben intens, pur, dominator.

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.

 • Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben intens


Warning: fopen(cache/8589ee5523dbb5f4ce545c67b4487f12) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139