Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare

Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera. Florile sunt mari, cu multe petale cu margine usor franjurata, de o nuanta citron, proaspata si cu efect decorativ deosebit (sunt folosite si pentru buchete sau aranjamente florale). Plantate in grupuri mici sau alcatuind forme geometrice mari, ambitioase, sunt lalele usor de cultivat si intretinut, care atrag imediat atentia datorita coloritului.

Bulbii de lalele Gold Fever se vor planta toamna, alegand un loc unde sa aiba in viitor cat mai multa lumina (asigura nu doar un colorit intens, dar si o vitalitate crescuta a plantei), pamantul cel mai bun fiind unul fertil, cu drenare buna, putin acid. Sunt flori care au nevoie de un nivel constant de umiditate, dar prea multa apa va afecta radacinile, putand duce chiar la putrezirea acestora, asa ca vor fi udate folosind cantitati moderate de apa. Se poate fertiliza in prealabil portiunea de teren, si se va curata obligatoriu de buruieni si pietris. Infloresc anul urmator, incepand din luna martie, si sunt un soi longeviv si rezistent, asa ca va veti bucura de ele mai multa vreme. La maturitate tulpinile elastice vor avea 35-40 de cm lungime.

Gold Fever pot fi crescute la fel de usor in ghivece si jardiniere daca au cat mai mult soare pe toata durata zilei, dar se vor dezvolta cel mai bine in gradina, in aer liber, in palcuri sau alaturi de alte soiuri de lalele. Au o buna rezistenta nativa la frig, asa ca vor suporta gerurile iernii fara sa aiba nevoie de protectie suplimentara.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Cocktail fierbinte cu ceai negru si mirodenii

  O cana cu ceai negru, fierbinte, cu putina miere si (ca un secret delicios) mirodeniile preferate este o alegere excelenta in zilele mai reci. Dar in aceasta combinatie puteti sa puneti rom, whiskey sau brandy pentru un cocktail usor de pregatit acasa, si pentru un gust intens folositi ceai negru varsat si nu pliculete.

 • Trandafirul Gloria Dei

  Soi premiat si foarte apreciat de trandafir bicolor, cu petale galbene cu mici pete roz, delicate si proaspete, Gloria Dei este o alegere excelenta pentru gradini, parcuri, buchete sau aranjamente florale.

 • Cartofii King Edward

  Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.


Warning: fopen(cache/40b3df67a9111cac3819349ceea76d22) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139