Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere. Este o floare ce are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei pentru a avea o culoare puternica, iar cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, PH putin acid, curatat bine in prealabil de buruieni sau pietris. I se poate adauga in prealabil ingrasamant organic pentru rezultate mai bune. Poate sa creasca si intr-o zona cu semiumbra, dar nuanta florilor nu va fi la fel de intensa.

Plantati bulbii de lalea Red Impression toamna, pana spre jumatatea lui octombrie, lasand 10-12 cm distanta intre exemplare si udand abundent fiecare exemplar dupa ce l-ati acoperit cu pamant. Aceste lalele se vor uda frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa, pentru a mentine un nivel constant al umiditatii (excesul ar putea sa provoace putrezirea radacinilor) si primavara vor fi plivite cu grija. Infloresc abundent incepand din luna aprilie, iar la maturitate tulpinile ating 50 de cm inaltime, sunt elastice si rezistente, iar inflorescentele in forma de cupa sunt mari, perfecte pentru buchete sau aranjamente florale pentru ocazii speciale.

Sunt lalele cu forma clasica si colorit placut, rezistente si longevive, care tolereaza bine perioadele secetoase ale anului si suporta usor gerurile iernii. Se recomanda plantarea grupat, mai ales daca puteti acoperi o suprafata mai mare din gradina, efectul estetic fiind memorabil.

Foto: tulipstore.eu

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Gloria Dei

  Soi premiat si foarte apreciat de trandafir bicolor, cu petale galbene cu mici pete roz, delicate si proaspete, Gloria Dei este o alegere excelenta pentru gradini, parcuri, buchete sau aranjamente florale.

 • Cartofii King Edward

  Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

 • All My Loving, un trandafir pentru cei pretentiosi

  Cu boboci mari, dubli, de un roz intens care poate sa bata in purpuriu deschis, acest trandafir teahibrid numit dupa o celebra piesa The Beatles este relativ usor de cultivat si intretinut, iar frumusetea lui il face sa fie o alegere buna pentru oricine.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.


Warning: fopen(cache/31b699b4be458bdbbe64e5fcb28f5203) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139