Trandafirul Gloria Dei

Soi premiat si foarte apreciat de trandafir bicolor, cu petale galbene cu mici pete roz, delicate si proaspete, Gloria Dei este o alegere excelenta pentru gradini, parcuri, buchete sau aranjamente florale. Este un trandafir care a castigat mai multe distinctii la competitii internationale de profil, aparand pentru prima data in lumea cultivatorilor in anul 1939, de atunci fiind foarte cautat pentru bobocii mari, grei, cu zeci de petale in acea nuanta pastelata care atrage imediat atentia privitorului.

Se planteaza primavara sau toamna intr-un loc unde tufa de Gloria Dei sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul ideal este unul cu drenare buna, fertil, bine curatat de buruieni si caruia i se poate adauga in prealabil ingrasamant. Este o floare ce iubeste lumina solara, si daca este expusa multa vreme si productia de boboci va fi una mai mare, iar culoarea va avea o intensitate ce aminteste de o lamaie bine coapta.

Tufele depasesc la maturitate un metru inaltime, sunt rezistente, cu ramuri elastice si frunze de un verde curat, pur, si cum nu ocupa foarte mult spatiu puteti planta mai multe exemplare grupat, sau alaturi de alte varietati de trandafiri care sa completeze cromatic ansamblul. Infloresc din iunie pana la jumatatea toamnei, florile sunt mari, cu aspect decorativ deosebit, si isi pastreaza prospetimea dupa ce au fost taiate. Este o varietate de trandafir cu o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la perioadele geroase ale anului, asa ca va veti putea bucura multi ani de frumusetea unei tufe de Gloria Dei.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Victor Hugo

  Ales adesea cel mai frumos soi de trandafir din toata lumea, Victor Hugo este un trandafir teahibrid cu o indelungata istorie, pentru ca au existat cel putin patru varietati care au purtat numele celebrului scriitor, iar cel care poate fi admirat astazi a fost creat la jumatatea anilor 80 a secolului trecut.

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Trandafirul catarator Handel

  Varietate de trandafir catarator originara din Statele Unite, unde a inceput sa fie cultivata din 1960, castigand in 1975 si prestigioasa Portland Gold Medal, Handel este o alegere foarte buna pentru parcuri si gradini, mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu

 • Trandafirul Claude Monet

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, dubli, parfumati, alcatuiti din petale dungate in galben, roz pal si alb, pare cumva firesc pentru aceasta varietate sa poarte numele unui maestru al impresionismului care a fost si un pasionat gradinar

 • Trandafirul chinezesc si micile secrete din spatele frumusetii sale

  Majoritatea trandafirilor pitici disponibili pentru vanzare in magazinele de specialitate provin dintr-o singura varietate: Rosa chinensis minima. Trandafirul chinezesc, cum i se mai spune in limbajul comun, a reusit sa se impuna datorita gingasiei si asemanarii izbitoare cu ruda sa mai mare, ca planta decorativa de interior.


Warning: fopen(cache/0329aae5d9e59be414e6ab5cbf85cc1a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139