Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

Trandafirul Elizabeth Taylor: cu bobocii sai mari, de un roz intens si elegant, cu parfum usor si dulce, aceasta varietate de trandafir teahibrid numit dupa indragita actrita a fost creat in 1985, devenind repede una dintre alegerile preferate ale cunoscatorilor.

 

Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 

Trandafirul Audrey Hepburn: cu petale de un roz delicat ce lasa impresia de eleganta si rafinament, pare ca acest soi se potriveste perfect imaginii celei care i-a dat viata seducatoarei si enigmaticei Holly Golightly. Este minunat intr-o gradina alaturi de alte varietati in tonuri complementare.

Trandafirul Julio Iglesias: varietate de floribunda cu boboci mari, grei, parfum dulce si petale bicolore, in alb cremos si roz intens, un trandafir foarte bun pentru orice spatiu verde, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

Trandafirul Ingrid Bergman: o alta varietate de trandafir teahibrid care a fost lansata la jumatatea anilor 80 a secolului trecut, atrage atentia imediat prin coloritul intens al petalelor catifelate, un rosu aprins, matasos, dominator, ceea ce il face o optiune atragatoare pentru gradini, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

Trandafirul Louis de Funes: cu bobocii sai de un portocaliu cald, acest trandafir teahibrid a fost creat in anii 80 in Franta, un omagiu adus unui mare actor care isi iubea gradina, pe care o ingrijea cu migala de cate ori avea timp liber. Iar florile sale preferate erau de departe trandafirii.

Trandafirul Barbra Streisand: un roz intens si un parfum dulceag, un trandafir excelent pentru buchete si aranjamente florale pentru o ocazie speciala sau, de ce nu, pentru acel colt din gradina unde va veti bucura de cateva momente de relaxare.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Dalii Penny Lane

  Flori bicolore mari, elegante, de o impresionanta frumusete, aceste dalii poarta numele unei celebre piese Beatles si sunt perfecte pentru gradini sau terase, parcuri, buchete si aranjamente florale pretentioase, dar in acelasi timp sunt relativ usor de cultivat si ingrijit

 • Trandafirii Orange Sensation

  Un soi ce dateaza din 1961 (o creatie ce poarta semnatura De Ruiter Innovations), an dupa care a fost adoptat cu entuziasm de cultivatorii cu experienta, Orange Sensation surprinde placut nu doar prin culoarea florilor, ci si prin parfumul dulce, neasteptat de puternic fara sa fie deranjant.

 • Parcul Natural Balta Mica a Brailei

  Parcul Natural Balta Mica a Brailei este o zona umeda de importanta internationala situata in sud-estul Romaniei, ce vizeaza ocrotirea unor ecosistemele acvatice, terestre si mixte complexe.

 • Horchata, delicioasa bautura spaniola

  Horchata, bautura spaniola populara in special in Valencia, este preparata din radacinile unei plante ce poarta numele chufa.


Warning: fopen(cache/63f6ce935bdf26e10f62efc5473d9ee2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139