Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

O varietate de trandafir teahibrid rezistent si longeviv, cu flori mari, de un galben intens, foarte deschis, si parfum usor, delicat, in care se remarca note acrisoare amintind de citrice, Golden Medallion poate fi acea alegere pentru o gradina, parc sau spatiu verde ce va fi apreciata de oricine. Sunt tufe dese, cu ramuri puternice si spini ascutiti, care la maturitate vor depasi cu usurinta un metru inaltime. Suporta bine atat gerul iernii cat si perioadele secetoase si vor transforma orice gradina datorita culorii intense si aspectului deosebit. Sunt trandafiri care pot fi plantati solitari sau grupati, eventual alaturi de alte soiuri.

Alegeti pentru tufele de Golden Medallion un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei (desi se adapteaza si in zone cu semi-umbra), sa fie ferite de curentii reci de aer, iar cel mai bun pamant este unul tipic pentru trandafiri, fertil, cu drenare buna, usor acid, curatat cu atentie de buruieni si pietris. Plantati butasii de trandafir primavara, pana la inceputul verii, sau toamna, udandu-i abundent imediat dupa si frecvent, preferabil seara, folosind cantitati moderate de apa. Nu uitati sa urmariti cu atentie tufele pentru a indepartat periodic partile uscate sau cu aspect bolnav, iar toaletarea periodica se va face primavara. Sunt trandafiri cu inflorescente mari si viu colorate (nuanta este cu atat mai intensa cu cat au avut lumina solara toata ziua), parfumate, cu aspect decorativ deosebit, ceea ce ii face ideali atat pentru gradini cat si pentru buchete. Se adapteaza relativ usor conditiilor de clima si sol din tara noastra si nu are nevoie de lucrari de intretinere deosebite.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale.

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

  Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.


Warning: fopen(cache/2ddf8341ca08f9383a2d20a72dbd3665) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139