Magnolia Heaven Scent, o alegere inspirata pentru orice gradina

Cu florile sale mari, numeroase, de un roz pur spre violet deschis, palid, cu tuse albe, aceasta varietate de magnolie este potrivita pentru orice gradina sau spatiu verde, dar devine centrul de atractie si interes mai ales intr-un spatiu relativ restrans. Este un arbore decorativ longeviv, rezistenta, care va avea nevoie de mult soare si un sol fertil, dar odata ajuns la maturitate impresioneaza prin inflorescentele in forma de cupa, cu parfum puternic, dulceag, intr-o nuanta pastelata aparte. Poate fi plantat din primavara pana spre jumatatea toamnei, dar alegeti pentru viitoarea magnolie un loc din gradina unde sa fie ferita pe cat posibil de curentii reci de aer, sa aiba mult soare (desi tolereaza si un regim de semi-umbra), iar pamantul trebuie sa fie unul fertil, cu drenare buna, curatat in prealabil de buruieni si afanat prin sapare.

Dupa plantare se formeaza un musuroi din pamant care este udat abundent. Viitorul arbore decorativ se va uda de doua-trei ori pe saptamana folosind cantitati moderate de apa, preferabil seara sau dimineata. La fel ca multe alte soiuri de magnolie va creste lent, are nevoie de ani de ingrijire pana ajunge la maturitate, dar atunci va veti bucura incepand din luna aprilie de florile sale mari si parfumate, cu un colorit delicat si elegant. Sunt inflorescente de pana la 10 cm lungime, iar in contrast cu frunzisul des de un verde inchis realizeaza un efect decorativ deosebit. Este un soi de magnolie ce poate atinge la maturitate 10 metri inaltime, iar trunchiul si ramurile sunt suficient de rezistente si elastice pentru a suporta greutatea. Are nevoie de un spatiu circular de cel putin sase-sapte metri, preferabil mai mult.

Nu este nevoie de lucrari de intretinere deosebite, dar se recomanda ca primavara sa puneti la baza tulpinii un strat mediu de mulci sau compost, dar si sa taiati partile uscate, dand unei magnolii suficient de mari forma dorita. Rezista in timp si se adapteaza relativ usor conditiilor de sol si clima din tara noastra.

Foto: majestictrees.co.uk

Articole asemănătoare

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.


Warning: fopen(cache/0c4e85a9750db6665a8c3e313e4e0866) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139