Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale. Sunt trandafiri longevivi si rezistenti, cu buna rezistenta la boli si daunatori, si nu au nevoie de ingrijire deosebita.

Se vor planta primavara (pana la inceputul lunii mai) sau toamna (pana cand temperatura noptilor nu a scazut prea mult) intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare, pentru ca prefera lumina si un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos. La maturitate tufele de Alpine Sunset depasesc in medie 100 de cm, iar contrastul intre cromatica petalelor si verdele deschis al frunzelor este incantatoare. Imediat dupa plantare se uda abundent fiecare exemplar si se va iriga constant, folosind cantitati moderate de apa, dimineata sau seara. Are nevoie de un nivel relativ constant de umiditate pentru a se dezvolta repede si pentru a inflori abundent. Poate fi plantat solitar sau puteti planta mai multe exemplare lasand un metru distanta intre ele. Infloreste din iunie pana la inceputul toamnei, bobocii sunt mari, bicolori, eleganti, in tonuri de roz si galben. Sunt flori cu o buna rezistenta la boli si daunatori. Suporta relativ usor perioadele geroase ale anului.

Foto: wikipedia.org

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/55a5291407149fc2eeaaf553b2352f7a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139