Trandafirul Goldelse, ideal pentru gradini si parcuri

Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un galben solar, luminos, Goldelse este relativ usor de cultivat si intretinut, fiind o buna alegere pentru gradini sau parcuri. Rezistent si longeviv, atrage atentia odata ajuns la maturitate atat prin cromatica deosebita, cat si datorita tufelor bogate, cu frunzis des, ce depasesc usor 60 de cm inaltime. Se recomanda plantarea grupata pentru un efect cromatic memorabil, lasand 70-100 de cm distanta intre exemplare pentru a permite dezvoltarea libera a tufei.

Acest trandafir se va planta fie primavara, pana la inceputul verii, fie toamna (daca temperaturile nocturne nu au scazut inca foarte mult), si prefera locurile insorite, lumina ajutand inflorescentele sa fie mari, cu o nuanta intensa a culorii. Cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, ideal cu un PH usor acid, si neaparat amplasamentul ales nu trebuie sa fie umbrit sau sa se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Imediat dupa plantare se va uda abundent fiecare exemplar. Este un trandafir ce va avea nevoie de un nivel de umiditate constant in special in perioada de maturizare, si va beneficia si de adaugarea ingrasamintelor speciale pentru aceste flori.

Infloreste abundent din luna iunie pana in septembrie, chiar octombrie, fiecare tufa de Goldelse acoperindu-se de numerosi boboci mari, grei, cu petale intr-o culoare intensa si cu o textura fina, catifelata. Sunt flori bune si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase, si isi pastreaza pentru mult timp prospetimea si culoarea. Suporta bine gerurile iernii, dar se recomanda ca in perioadele secetoase fiecare tufa sa fie udata dimineata sau seara, des, dar folosind cantitati moderate de apa. Este un soi cu o buna rezistenta la boli si daunatori.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Augusta Luise, frumusete eleganta si parfum dulce

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, parfumati, dubli, cu multe petale de un roz delicat si cu textura catifelata, Augusta Luise este excelent pentru gradini si parcuri, unde atrage prin colorit, dar si pentru buchete destinate unor ocazii memorabile.

 • Laleaua Gold Fever, o alegere excelenta pentru mai multa culoare

  Cu inflorescentele sale de un galben intens, luminos, acest soi de lalea este o inspirata optiune atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru a fi crescuta intr-un ghiveci sau jardiniera.

 • Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Trandafirii Fulgurante, o excelenta alegere pentru gradini de neuitat

  Gasiti relativ usor diverse varietati de trandafir de culoare rosie, insa acest soi este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri datorita intensitatii nuantei si a parfumului dulce.

 • Laleaua Monte Spider

  Soi de un galben intens, proaspat, curat, si cu inflorescente ale caror petale amintesc prin forma mai curand crizantemele decat laleaua clasica, Monte Spider este o buna alegere pentru gradini si parcuri, dar poate fi cultivat la fel de bine si de usor in ghivece si jardiniere.


Warning: fopen(cache/9dc43ffdc818aaec20ba79d6e2676b22) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139