Trandafirul Augusta Luise, frumusete eleganta si parfum dulce

Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, parfumati, dubli, cu multe petale de un roz delicat si cu textura catifelata, Augusta Luise este excelent pentru gradini si parcuri, unde atrage prin colorit, dar si pentru buchete destinate unor ocazii memorabile. Puteti folosi tufele de Augusta Luise pentru a delimita suprafete sau pentru a infrumuseta o gradina mai mica, unde acest trandafir poate deveni cu usurinta marea atractie.

Se va planta fie primavara, fie toamna (pana cand temperaturile nocturne sa scada prea mult) intr-un loc unde sa aiba un sol fertil, ideal putin nisipos, cat mai multa lumina pe toata durata zilei (se poate adapta si intr-un spatiu mai umbrit, dar va pierde din prospetimea si parfumul florilor) si pe cat posibil sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer.

Infloreste de la inceputul verii pana spre jumatatea toamnei, daca are suficient soare si este udat relativ frecvent, folosind cantitati moderate de apa. Tufele de trandafir Augusta Luise depasesc in medie 100 de cm inaltime si se acopera din iunie cu boboci mari, dubli, cu multe petale parfumate (acel miros atat de placut al trandafirilor, cu note dulci, fructate), care vor rezista bine si dupa taiere. Este un soi longeviv, cu o buna rezistenta la inghet, asa ca va veti bucura mult timp de frumusetea lui. Poate fi plantat grupat sau solitar, eventual alaturi de alte soiuri de trandafir, lasand intre exemplare o distanta de minim 70 de cm.

Foto: pixabay.com

 

Articole asemănătoare

 • Nina Weibull, trandafirul de o frumusete clasica

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, plini, de un rosu catifelat, avand acea forma clasica pentru aceasta floare, Nina are si un parfum puternic, dulceag, asa ca este o excelenta alegere atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Tom Tom, trandafirul care va incanta pe oricine

  Cu numeroase flori mari, de un roz delicat, intens, cuceritor si un parfum dulce, care va domina orice buchet, aceasta varietate de trandafir floribunda este una dintre cele mai bune alegeri pentru gradini si parcuri, dar si pentru buchete sau aranjamente florale.

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.


Warning: fopen(cache/8ee74b6533bb0b28efe61256c55d2fdc) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139