Begoniile Double White, puritate si incantare

Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament. Fie plantate direct in pamant, fie in ghivece mai mari sau jardiniere, aceste begonii sunt perfecte si in buchete sau aranjamente florale pretentioase, pregatite pentru ocazii speciale, deoarece isi pastreaza multa vreme prospetimea dupa taiere. Sunt un sortiment de begonie destul de usor de plantat si intretinut.

Bulbii de begonie Double White se vor planta primavara intr-un loc unde pamantul sa aiba drenare buna, sa fie unul fertil (eventual i se pot adauga in prealabil ingrasaminte naturale) si pe cat posibil situata in bataia soarelui. Este o floare ce creste la fel de bine in ghivece si jardiniere. Se lasa 20-25 de cm distanta intre exemplare sau intre begonie si alte plante. Poate tolera si o zona partial umbrita si trebuie udata frecvent, folosind cantitati moderate de apa. Va inflori vara pana la jumatatea toamnei, interval in care va veti bucura de florile sale mari, de un alb imaculat, si suporta relativ bine perioada geroasa a iernii.

Foto: amazon.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Double Delight

  Soi foarte popular si apreciat de trandafir teahibrid, relativ usor de cultivat si intretinut, Double Delight este de multa vreme una dintre primele alegeri ale cultivatorilor cu experienta, fiind folosit si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Margareta, floare a iubirii si inocentei

  Cine nu isi aminteste de jocul din copilarie prin care fetele si baietii, cu sufletul la gura, rupeau rand pe rand petalele margaretelor asteptand ca cea din urma sa le ofere raspunsul la intrebarea "ma iubeste, nu ma iubeste"?


Warning: fopen(cache/f0d5f6474b1d5caf2dced8ff3acb6773) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139