Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante. Este o varietate care odata ajunsa la maturitate va depasi 70 de cm inaltime, tulpina fiind elastica, viguroasa, sustinand cu usurinta inflorescentele mari si grele, cu petalele lor cu textura delicata.

Bulbii de lalea White Parrot se vor planta de la sfarsitul verii pana la inceputul toamnei intr-un loc unde sa aiba un pamant ideal putin acid, cu drenare buna, aflat toata ziua in bataia soarelui pentru ca viitoare flori sa aiba o nuanta puternic, imaculata. Se uda frecvent, fara a folosi cantitati mari de apa, si se indeparteaza periodic buruienile din apropierea tulpinii. Suporta bine atat perioadele secetoase (atat timp cand sunt irigate periodic) cat si cele friguroase, chiar geroase, fara sa aiba nevoie de protectie deosebita, si se adapteaza relativ usor conditiilor si solului din tara noastra. Sunt excelente atat ca planta decorativa in gradina, in parcuri sau in ghivece cat si pentru buchete mari, elegante, dedicate unei ocazii speciale.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Green Romantica, un soi de un verde pal rar intalnit

  Soiurile de trandafiri cu boboci de un verde pal, deschis, delicat sunt cu siguranta o raritate, iar pentru pasionati acest teahibrid numit Green Romantica ar fi o optiune cel putin interesanta, chiar daca este o varietate destul de rara.

 • Sapte bauturi pe care (probabil) ai ezita sa le gusti

  Pepsi White, o editie limitata in care veti gasi Pepsi si... iaurt

 • Black Velvet, caisa si pruna intr-un singur fruct

  Inca o raritate in livezi si gradini, aceasta varietate de origine americana este practic o incrucisare intre cais si prun, si daca la prima vedere forma este cea clasica de caisa (la fel si gustul miezului zemos, deschis la culoare) coloritul la fructele bine coapte este cel de pruna, pastrand insa textura fructului de cais.

 • Merele negre de Arkansas

  Suntem obisnuiti cu merele verzi, galbene, cele rosii, in nuante delicate sau dimpotriva intense, puternice, cu aromele si gusturile lor, dar acest soi american cu o istorie ce a trecut deja de un secol este o raritate si categoric o interesanta curiozitate pentru cultivatori

 • Naranjilla - o portocala sau o rosie?

  Un fruct mic de culoarea unei portocale, coaja lucioasa si tare, gust acrisor-acid, naranjilla este o raritate in afara Americii de Sud, unde il veti intalni in diverse retete, ca o gustare simpla sau chiar in bauturi traditionale.


Warning: fopen(cache/d6ba72b93572f0eaae6353f29a6ead84) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139