Lalele Ballade White

Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

Perfecte pentru gradini, parcuri, dar si pentru buchete elegante si aranjamente florale, sunt lalele care se adapteaza relativ bine climatului din tara noastra. Bulbii se vor planta toamna intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei (se pot adapta si in zone cu semi-umbra, dar prefera lumina), intr-un pamant cu drenare buna si ideal fertilizat in prealabil cu ingrasamant organic.

Se ingroapa fiecare bulb la circa 15-20 de cm adancime, cu partea ascutita in sus, lasand macar 10 cm distanta intre plante, si se uda abundent imediat dupa. Se iriga relativ frecvent, fara a folosi cantitati mari de apa, si au din fericire o buna rezistenta naturala in perioadele geroase. Incep sa infloreasca de la jumatatea primaverii si vor depasi la maturitate 50 de cm inaltime, fiind lalele cu flori mari si tulpini viguroase, rezistente. 

Foto: farmergracy.co.uk

Articole asemănătoare

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Lalele Ballade Gold

  Cu inflorescente mari, de un galben proaspat, amintind de culoarea unei lamai bine coapte, aceasta varietate de lalele este din fericire relativ usor de cultivat si intretinut, fiind foarte apreciata de florari si gradinari.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Lalele Red Shine

  Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori.

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.


Warning: fopen(cache/497e2aa936a47cb22d1eb61db582402e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139