Lalele Red Shine

Varietate de lalele de un rosu aprins, intens, foarte cald, cu inflorescente in forma de cupa prelungita, Red Shine este un soi care a castigat mai multe premii la competitiile internationale de profil, fiind foarte apreciat de cultivatori. Cu buna rezistenta la boli si daunatori, perfecte pentru buchete si decoratiuni florale datorita cromaticii si aspectului decorativ deosebit, Red Shine se planteaza de la sfarsitul verii pana la inceputul iernii. Bulbii vor fi pusi intr-un loc din gradina unde sa aiba in viitor cat mai mult soare, pamantul cel mai bun fiind unul fertil, cu drenare buna, PH usor acid. Unul dintre principalele riscuri cand vine vorba de lalele este putrezirea radacinilor atunci cand pamantul este prea ud, asa ca desi se vor uda frecvent este esential ca apa sa se scurga, nu sa stagneze.

Se ingroapa bulbii la 10-12 cm adancime, si cel mai bine este sa puneti mai multe exemplare grupate daca spatiul o permite. La maturitate un exemplar de lalea Red Shine pentru cm de cm inaltime, tulpina este de un verde deschis, elastica, rezistenta, intr-un frumos contrast cu inflorescentele. Dupa plantare se uda frecvent, folosind cantitati moderate de apa, si nu uitati ca au nevoie sa fie plivite si prasite des. Este un soi care traverseaza usor perioadele secetoase sau geroase. Infloreste primavara si vara, florile sunt mari, grele, cu nuanta intensa. Rezista bine dupa ce sunt taiate, asa ca le puteti folosi pentru buchete cu aspect deosebit.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Ceapa rosie Red Creole

  Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Lalele Ballade Gold

  Cu inflorescente mari, de un galben proaspat, amintind de culoarea unei lamai bine coapte, aceasta varietate de lalele este din fericire relativ usor de cultivat si intretinut, fiind foarte apreciata de florari si gradinari.

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.


Warning: fopen(cache/98bda6094771c21d78b8f13a2aef607c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139