Ceapa rosie Red Creole

Soi de ceapa rosie cu gust puternic, aromat, picant, mai putin dulce decat alte varietati, foarte buna pentru salate, conservare si preparate diverse, Red Creole este relativ usor de reconoscut datorita culorii, putin mai deschise, si a formei usor turtite. Este o alegere buna pentru culturi intensive si la fel de bine pentru productii mici, in gradina, fiind o leguma ce prefera sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar solul recomandat este unul fertil, cu drenare buna si (ideal) un nivel relativ constant de umiditate. Pentru o buna productivitate se recomanda pregatirea in prealabil cu ingrasamant organic.

Red Creole are o buna rezistenta la bolile ce pot afecta culturile de ceapa, iar cepele sunt mici spre medii, grele, in forma de glob, cu miros puternic atunci cand sunt taiate. Suporta relativ bine depozitarea si transportul, asa ca pot fi pastrate intr-un loc intunecat si racoros pentru 5-6 luni. Se recomanda udarea straturilor de ceapa folosind cantitati moderate de apa. Cu o productie anuala buna, gust intens (care o face un soi excelent in bucatarie) si o culoare atragatoare, Red Creole este o buna alegere pentru cei care vor sa includa in retetele zilnice o aroma pregnanta.

Foto: 123seeds.com

Articole asemănătoare

 • Salata cu mandarine, ceapa rosie, branza de capra

  O reteta pentru o salata in care mandarinele, cu gustul dulce si aromat, intalnesc savoarea unei branze de capra de calitate, ceapa rosie taiata subtire si salata verde proaspata, racoritoare.

 • Salata verde cu portocale si ceapa rosie

  Portocalele zemoase si dulci par potrivite mai curand pentru o salata de fructe delicioasa, dar alaturi de salata verde proaspata, avocado si ceapa rosie aromele se completeaza neasteptat de bine.

 • Salata de ceapa rosie murata

  Buna ca garnitura pentru o friptura gustoasa, intr-un burger sau sandvis, este o salata de ceapa rosie gata imediat, cu gust bogat si dulceag, delicios.

 • Salata cu portocale si ceapa rosie

  O reteta indrazneata in care bolul va fi plin de culoare si felii rotunde de portocala, rondele de ceapa rosie dulce, un sos la baza caruia sta versatilul ulei de rapita, iar rezultatul final este o surpriza. Placuta.

 • Ceapa rosie \"Red Baron\" in gradina si bucatarie

  Red Baron este o varietate cu productie buna, rezistenta la boli si daunatori, cu un gust dulceag, putin picant, foarte placut indiferent de modul de preparare


Warning: fopen(cache/537fc95b03b2030c8179e848b037f338) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139