Trandafirii Kimono

Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina. Este longeviv, suporta bine atat perioadele geroase cat si cele de seceta, are o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. Infloreste de mai multe ori, inflorescentele fiind mari, duble, cu multe petale pe fiecare boboc, perfecte si pentru decoratiuni florale, buchete pentru ocazii speciale sau, de ce nu, tinand cont de numele lor, ca o componenta plina de farmec intr-un aranjament de tip ikebana. 
 
Prefera solurile fertile, cu drenare buna si ideal putin nisipoasa, si se recomanda sa alegeti un loc unde viitoarea tufa de trandafiri Kimono sa aiba parte de cat mai mult soare - doar astfel bobocii vor avea o culoare puternica - si unde sa fie ferita de curentii reci de aer. Se va curata pamantul de buruieni, alte plante sau pietricele, eventual pamantul se va fertiliza inainte de plantare. Butasii de trandafir se vor planta primavara sau toamna, si se uda frecvent dar fara a folosi cantitati mari de apa. Odata ajunsa la maturitate tufa va avea o inaltime de pana la un metru, cu frunze de un verde inchis, lucios, intr-un frumos contrast cu florile sale mari, pline de culoare. Fie plantati in gradina, fie intr-un ghiveci de mari dimensiuni asezat pe un balcon sau o terasa unde sa bata cat mai mult soarele, sunt trandafiri recomandati atat gradinarilor incepatori, cat si celor cu experienta. 

Foto: bakker.com

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.


Warning: fopen(cache/344c4d798f53659e2ea042528b115aa4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139