Trandafirii Theo Clevers

Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La fel de bine poate fi crescut in ghivece de mari dimensiuni asezate pe un balcon sau o terasa unde sa aiba mult soare pe toata durata zilei. Prefera solurile cu drenare buna, fertile, ideal putin nisipoase, unde trandafirii sa fie feriti de curentii reci de aer. Tufele de trandafiri Theo Clevers vor avea la maturitate in jur de 80 de cm inaltime, sunt dese, pline de boboci in perioada in care infloresc, intr-un frumos contrast cu frunzisul, si au o buna rezistenta nativa la boli sau daunatori.

Se uda frecvent in perioadele calde ale anului, folosind cantitati moderate de apa, si inainte de plantare se recomanda ca solul sa fie bine curatat de pietris sau buruieni, eventual pregatit cu ingrasaminte pentru ca viitoarea tufa de trandafir sa se dezvolte mai repede. Infloreste repetat in lunile de vara pana spre jumatatea toamnei, fiecare tufa fiind acoperita de boboci cu parfum dulce si aspect decorativ deosebit, fiind o buna alegere pentru buchete si aranjamente florale. Atrage atentia tocmai prin forma mai putin obisnuita pentru un trandafir a bobocilor, amintind mai curand de bujori datorita formei petalelor, peste 100-120 pentru fiecare exemplar, cu textura catifelata si colorit ce poate varia de la intens la pastelat. Longeviv si rezistent, suportand destul de bine si perioadele reci ale anului, va transforma orice spatiu verde intr-un veritabil spectacol cromatic.

Foto: tasteoflove.eu

Articole asemănătoare

 • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

  Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

 • Trandafirii Belle Epoque

  Soi de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu un colorit mai putin intalnit – un galben aproape de portocaliu, cald, amintind de o piersica bine coapta – si o buna rezistenta la boli sau daunatori, Belle Epoque este mai putin intalnit in gradini si parcuri, dar este foarte apreciat de cunoscatori.

 • Trandafirii cataratori Uetersen

  In ultimii ani trandafirii roz se bucura de tot mai mult succes si sunt des intalniti in gradini si parcuri, in special o varietate precum acest Uetersen, cu inflorescente mari, duble, in nuante intense si elegante care atrag atentia privitorilor.

 • Trandafirii Sweet Honey

  Daca ne-am obisnuit cu trandafirii galbeni sau rosii, in nuante intense, tari, puternice, acest soi de floribunda este o alternativa delicata, in tonuri pastel, pentru o cromatica potrivita mai curand pentru primavara sau pentru un spatiu verde in tonuri deschise, de piersica.

 • Trandafirii teahibrizi Eldorado

  Va plac trandafirii portocalii? Un portocaliu cu nuante rosiatice, inflorescentele fiind mari si cu parfum usor, discret, cu note dulci, trandafirul Eldorado va aduce gradinii un plus de culoare si prospetime, si cum varietatile cu acest colorit sunt mai rare va fi o placuta surpriza si pentru vizitatori.


Warning: fopen(cache/2b18a9a0163a05b4b8a3469532959060) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139