Trandafirul Prince de Monaco

De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale. Este o varietate de trandafir longeviv si rezistent, relativ usor de cultivat si intretinut, asa ca il puteti transforma usor in centrul de interes pentru orice vizitator. Tufele sunt dese, depasesc in medie un metru inaltime la maturitate (pot sa creasca si mai mult), si trebuie plantate de la inceput intr-un loc unde sa aiba cat mai multa lumina pe toata durata zilei, sa fie ferite de curentii reci de aer si pe cat posibil la distanta de alti trandafiri sau plante ce ii pot umbri.

Butasii de trandafir Prince de Monaco se vor planta primavara sau toamna intr-un sol fertil, ideal putin nisipos, cu drenare buna, caruia i se poate adauga inainte si putin ingrasamant organic. Se asaza pamantul in forma unui musuroi mic in jurul viitoarei tulpini si se udad abundent imediat dupa plantare. Se va uda in continuare periodic, folosind cantitati moderate de apa. Este obligatoriu ca inainte sa curatati bine pamantul de buruieni si pietris. Tufa se va planta solitar sau grupat, caz in care se recomanda sa lasati o distanta de cel putin un metru intre exemplare. Infloreste abundent incepand din luna iunie, an dupa an, fiecare tufa are flori multe, mari, grele, cu parfum dulce, intens si colorit puternic. Nu necesita lucrari speciale de intretinere altele decat toaletarea anuala si indepartarea din timp a partilor uscate. Au o buna rezistenta atat la inghet cat si la perioadele de seceta. Sunt trandafiri foarte apreciati de cultivatorii cu experienta si de florari pentru aspect, rezistenta buna dupa ce au fost taiati (ii puteti pastra intr-o vaza pentru cateva zile fara sa isi piarda prospetimea) si mirosul foarte placut.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Trandafiri ce poarta numele unor celebritati

  Trandafirul Cary Grant: un alt teahibrid de inspiratie si creatie franceza si un delicat omagiu adus unuia dintre cei mai carismatici actori din istoria filmului, este o varietate cu boboci eleganti, de un portocaliu rosiatic aparte.

 • Cinci trucuri pentru trandafiri mai frumosi

  Primul pas foarte important este sa alegeti de la bun inceput un loc din gradina unde viitoarea tufa de trandafiri sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, pentru ca florile sa fie numeroase, in nuante vii si (daca este un soi cu parfum puternic) aroma intensa.

 • Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

  Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva.

 • Laleaua Salmon Prince

  Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.


Warning: fopen(cache/9a13c47cd622ca4fcd21266fde338e8f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139