Diademe Red, trandafirul rosu de o frumusete speciala

Soi de trandafir floribunda ideal pentru gradini, parcuri, decoratiuni florale si buchete elegante, Diademe Red (exista si o varianta cu flori roz pal) este o varietate cu boboci mari, parfumati (o aroma dulce, care va incanta pe oricine), rezistenta si longeviva. Este una dintre cele mai bune alegeri pentru o gradina: nu are nevoie de tratamente costisitoare si dificile, iar odata ajunsa la maturitate tufa este de inaltime medie, viguroasa, cu un frunzis de un verde inchis intr-un frumos contrast cu numarul impresionant de flori duble si aromate.

La fel ca alte soiuri de trandafir si Diademe Red va avea nevoie de un pamant fertil, usor nisipos, cu drenare buna, si pe cat posibil se recomanda sa plantati butasii intr-un loc unde viitoarea tufa sa aiba parte de cat mai mult soare pe taota durata zilei. Se va adapta si intr-un spatiu cu semi-umbra, dar va pierde ceva din intensitatea culorii si mai ales a parfumului. Se va planta primavara (pana la inceputul verii) sau toamna, lasant cel putin 80 de cm distanta intre exemplare, preferabil mai mult, musuroind pamantul in jurul tulpinii si udand abundent imediat dupa. Suporta relativ bine atat perioadele secetoase cat si gerul, dar este totusi un trandafir ce va avea nevoie de primavara pana toamna sa fie irigat periodic, dar folosind cantitati moderate de apa. Infloreste abundent pe toata durata verii pana spre jumatatea toamnei, iar florile odata taiate rezista destul de mult in vaze, asa ca il veti intalni adesea in florarii, unde iese usor in evidenta datorita culorii intense.

Este important ca pamantul din jurul tulpinii sa fie bine curatat de buruieni sau pietris, si  primavara sa se indeparteze partile uscate ale tufei. Are o buna rezistenta la boli si daunatori si se adapteaza relativ usor conditiilor din tara noastra.

Foto: Domisad.pl

 

Articole asemănătoare

 • Frumusete mediteraneana - gladiolele Byzantinus

  Varietate de gladiole originare din spatiul mediteranean, cu flori mari de un roz intens ce bate adesea spre mov, aceste Byzantinus sunt elegante, gratioase, de o frumusete delicata si perfecta atat pentru gradini cat si pentru ghivece sau jardiniere.

 • Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

  Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie.

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.

 • Panseluta in medicina naturista

  Cunoscuta ca una dintre cele mai atragatoare si elegante plante decorative, de o frumusete delicata, plina de culoare si farmec, panseluta (Viola tricolor) se potriveste la fel de bine in gradina, in ghivece sau jardiniere, este usor de plantat si intretinut si schimba radical orice spatiu.

 • Liliac Black Knight

  Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos.


Warning: fopen(cache/dabca5963b7fa5de337f755754eb4dc8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139