Rhododendron Red Jack - arbustul decorativ elegant si rezistent

Arbust decorativ de o frumusete eleganta, rezistent si longeviv, perfect pentru o gradina sau un spatiu verde suficient de mare pentru ca acest rhododendron sa se poata dezvolta in voie, Red Jack este o varietate ce dateaza din 1975, relativ usor de plantat si intretinut. Inflorescentele de marime mijlocie, forma lanceolat-eliptica si culoare rosie intensa (veti intalni in functie de maturitate, sol si lumina si exemplare intr-o nuanta mai deschisa, spre trandafiriu), contrasteaza interesant cu verdele frunzisului cu textura lucioasa, tare. Depaseste cu usurinta doi metri inaltime si are nevoie de spatiu circular pentru a creste repede, si daca Red Jack are un sol bun si este ingrijit poate sa reziste peste trei decenii in gradina. 
 
Se recomanda un spatiu cu multa lumina (tolereaza relativ usor si zonele cu umbra), pamant fertil, putin acid, cu drenaj bun, si se planteaza primavara sau toamna. Se dezvolta repede si creste cu viteza mai ales in primii ani, trebuie udat relativ des dar fata excese. Infloreste din mai pana spre sfarsitul verii si dupa ce a prins va avea multe flori in nuante vii, rezistente si cu un aspect decorativ impresionant. Daca are parte de mult soare si vremea este suficient de calda nu este ceva neobisnuit sa mai aiba boboci pana spre sfarsitul verii. Se recomanda sa indepartati periodic partile uscate, vechi ale arbustului pentru a-l ajuta sa se extinda. Rezista atat la ger cat si la perioadele de seceta, precum si la daunatori.

Foto: plantstore.co.uk

Articole asemănătoare

 • Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

  Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert.

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Actrite celebre si trandafirii care le poarta numele

  Ingrid Bergman: varietate rezistenta, care va inflori in repetate randuri pana spre jumatatea toamnei, cu petale de un rosu elegant si delicat, este o alegere excelenta pentru orice gradina, fiind genul de trandafir care arata minunat inconjurat de alte flori sau alte varietati.

 • Trandafirii Kardinal

  Soi teahibrid cu flori mari, de un rosu visiniu intens si aspect decorativ deosebit, Kardinal este un trandafir bun pentru gradini si parcuri, longeviv si rezistent, care se va adapta destul de usor conditiilor climatice din tara noastra.

 • Dalia Sunny Boy

  Varietate cu flori mari, parfumate, aspect decorativ deosebit si buna rezistenta in timp, Sunny Boy este o alegere excelenta pentru a fi cultivate in gradini, parcuri, dar la fel de usor si in ghivece sau jardiniere de dimensiuni mai mari


Warning: fopen(cache/e4a649bd198976c100e5e4e2c68319b3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139