Dalia Sunny Boy

Varietate cu flori mari, parfumate, aspect decorativ deosebit si buna rezistenta in timp, Sunny Boy este o alegere excelenta pentru a fi cultivate in gradini, parcuri, dar la fel de usor si in ghivece sau jardiniere de dimensiuni mai mari. Este un soi de dalie care se face imediat remarcat datorita inflorescentelor sferice, de mari dimensiuni, de un galben portocaliu cald, cu o pata rosie in centru, efectul final fiind exotic, special, perfect atat pentru spatii verzi cat si pentru aranjamente florale sau buchete destinate unor ocazii deosebite.

Plantati bulbii de dalie Sunny Boy in martie-aprilie (cel mai tarziu in mai), alegand un loc din gradina unde viitoarele flori sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. Solul cel mai bun este unul fertil (ii puteti adauga ingrasamant organic si fertilizator), cu drenare buna, curatat de buruieni. Este o floare vulnerabila la curentii reci de aer, asa ca trebuie sa ii alegeti cu grija locul de plantare. Poate fi crescuta la fel de bine in ghivece si jardiniere, dar unele mai mari, pentru ca este un soi care la maturitate poate atinge 90-100 cm inaltime.

Va inflori de la jumatatea verii si va veti bucura de inflorescentele cu un colorit special pana in octombrie-noiembrie daca vremea ramane suficient de calduroasa. Imediat dupa plantarea bulbilor in gropite de 15 cm adancime acoperiti locul cu un strat de pamant si udati abundent, eventual puteti proteja plantele cu putin mulci pana incep sa creasca. Se uda frecvent, folosind cantitati mari de apa. Lasati 25-30 de cm distanta intre exemplare pentru a le permite sa se dezvolte in voie. Pot fi plantate in grupuri, pentru a defini anumite zone din gradina, sau alaturi de alte varietati de dalie. Este o alegere foarte buna nu doar datorita culorii si parfumului, dar si pentru ca nu este un soi care sa aiba nevoie de lucrari de intretinere deosebite. Periodic se vor taia bobocii ofiliti pentru a permite plantelor sa infloreasca din nou.

Articole asemănătoare

 • Rosiile Better Boy, tomate savuroase si aromate

  Rosiile din aceasta varietate sunt mari, rotunde, de un rosu aprins, cu pulpa suculenta si foarte aromata, gust intens de tomata, dulceag cu usoare note acrisoare.

 • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

  Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

 • Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

  O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase.

 • Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?

  Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.

 • Gradinaritul in luna octombrie

  Calendarul popular consemneaza aceasta luna sub numele Brumarel, ca o aluzie la racirea treptata a vremii si la bruma care incepe sa cada.


Warning: fopen(cache/4168dc95921c673cca3926a3668350ca) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139