Dalia Mignon, un spectacol cromatic pentru gradina

O excelenta alegere pentru parcuri, gradini sau pentru a fi cultivate in ghivece si jardiniere, aceste dalii multicolore, care vor inflori abundent in lunile de vara, sunt usor de intretinut si nu sunt foarte pretentioase. Sunt flori ce au nevoie de mult soare pe toata durata zilei – pot fi asezate pur si simplu intr-un recipient pe un pervaz sau balcon in lipsa unei gradini – si un pamant fertil, cu drenare buna. Semintele de dalie Mignon se vor planta in intervalul februarie-aprilie (daca noptile nu mai sunt excesiv de reci), lasand 35-40 de cm distanta intre plante si udand abundent imediat dupa. Se uda relativ frecvent, dar folosind cantitati moderate de apa, si se recomanda ca in prealabil pamantul sa fie curatat bine de buruieni si eventual fertilizat cu ingrasamant organic. Atentie, daliile au nevoie de un nivel constant de umiditate, mai ales in perioada secetoasa, cand vor fi afectate de temperaturile prea ridicate.

Le puteti planta practic oriunde, si mai multe exemplare vor forma adevarate covoare in culori vii, intense, placute, transformand radical orice spatiu. La maturitate au in jur de 40 de cm inaltime si vor inflori abundent vara, pana spre jumatatea toamnei, iar florile sunt mari, cu petale pe care veti regasi cele mai diverse nuante, de la alb la galben, rosu, roz, multe exemplare fiind bicolore (un plus pentru cei atrasi de culorile vii). Se adapteaza usor conditiilor climatice din tara noastra, fara sa aiba nevoie de ingrijiri deosebite. Cultivatorii cu experienta le pot folosi pentru a trasa forme geometrice atunci cand spatiul o permite, pentru a delimita contururile gradinii sau pentru a incadra alte flori.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Laleaua Snow Crystal, un spectacol imaculat pentru orice gradina

  Mult mai rar intalnite in gradini decat soiurile cu flori galbene sau rosii, aceste lalele cu petale mari, cu margine franjurata ce bate uneori in verde palid ies imediat in evidenta prin albul lor pur, imaculat, intr-un interesant contrast cu alte flori din apropiere.

 • Liliacul Primrose

  Liliacul ramane una dintre cele mai populare alegeri pentru gradina, deoarece este relativ usor de ingrijit si plantat, rezista mult in timp, inflorescentele sunt viu colorate, cu un parfum ce domina totul si transforma orice colt si orice spatiu intr-un spectacol de prospetime si eleganta.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • 5 sfaturi pentru orice gradina

  Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

 • Construiti-va un cadru special pentru seminte

  Un cadru special pentru seminte se construieste usor si nu este nici costisitor din punct de vedere material. In schimb, semintele stranse din gradina se vor mentine proaspete pe intreaga perioada a verii.


Warning: fopen(cache/d41c9fdecc13cc33d171dfe63c6bf50b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139