Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare. Cultivarea lor este relativ facila, rezista daca sunt bine ingrijite si inflorescentele grupate sub forma conica pot avea si nuante de violet in functie de sol si perioada. Este de preferat sa plantati mai multi bulbi de Muscari azureum in grup pentru a va bucura de cat mai multa culoare in gradina. 
 
Pentru exemplare de Muscari azureum sanatoase si cat mai longevive trebuie sa plantati bulbii in lunile de toamna, in zone unde stiti ca vor avea soare, solul fiind unul relativ fertil si cu drenare buna. Ar fi recomandat sa plantati initial florile in jardiniere sau ghivece, urmand sa le mutati in gradina mai tarziu. Se uda moderat si nu ar strica sa fertilizati pamantul cel putin la inceput. Sunt flori care atrag prin aspect, nu foarte pretentioase cand vine vorba de ingrijire, si merita un pic de efort pentru a schimba radical spatiul in care alegeti sa le plantati. Se adapteaza bine in gradina dar pot sa reziste si in ghivece sau jardiniere, pe balcon, in soare, si va puteti in timp juca si combinand cu alte soiuri, nuante si culori.

Foto: jparkers.co.uk


 

Articole asemănătoare

 • Etoile Violette - culoare si prospetime

  Unul dintre cele mai populare si indragite soiuri de clematis, dar si unul dintre cele mai vechi (dateaza din 1885), Etoile Violette nu este doar un nume poetic pentru o planta de o frumusete aparte. Cu florile sale mari de un mov inchis, rezistenta la variatiile de temperatura - inclusiv la geruri puternice - si daunatori, relativ usor de ingrijit si transformand orice parte din gradina intr-o explozie de culoare, se adapteaza usor in tara noastra si este o specie longeviva.

 • Fructul de guava – cateva motive pentru a-l introduce in alimentatie

  Daca in Europa se spune “un mar pe zi tine doctorul departe”, in Asia si in zonele in care creste guava, proverbul ar trebui sa fie “cateva guava in sezon tin doctorul departe pentru tot restul anului”. Guava are o coaja de culoare verde-galbuie si un miez portocaliu, usor spre roz.

 • Peperomia, o planta de succes pentru casa si birou

  Avand un aspect interesant si fiind usor de ingrijit, peperomia a devenit o planta destul de populara in domeniul decoratiunilor interioare.

 • Flori de toamna. Irisul

  Irisul este una dintre florile care aduc o pata de culoare gradinilor palide in aceasta perioada. Una dintre semnificatiile numelui sau este aceea de "curcubeu", referire la bogatia coloristica a florii, dar mai inseamna totodata "ochiul din cer".

 • Toamna aduce in gradina o explozie de culori

  A venit toamna si in curand va trebui sa luam grebla din cui pentru a aduna frunzele ruginii care cad din copaci. Ne asteapta zile ploioase, in care soarele de abia daca se va ivi de dupa perdeaua de nori grosi.


Warning: fopen(cache/fecaf405f5853316be1be3c144521b06) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139