Laleaua Snow Crystal, un spectacol imaculat pentru orice gradina

Mult mai rar intalnite in gradini decat soiurile cu flori galbene sau rosii, aceste lalele cu petale mari, cu margine franjurata ce bate uneori in verde palid ies imediat in evidenta prin albul lor pur, imaculat, intr-un interesant contrast cu alte flori din apropiere. Un soi foarte apreciat de cunoscatori si florari, Snow Crystal este o alegere excelenta pentru buchete si decoratiuni florale, dar si pentru cei care vor sa adauge gradinii sau terasei un plus de frumusete eleganta, delicata. Sunt lalele cu o buna rezistenta la boli si daunatori, dar si la frig sau seceta.

Bulbii se vor planta de la sfarsitul verii pana spre jumatatea toamnei intr-un loc din gradina unde sa aiba cat mai mult soare (se adapteaza bine si la semiumbra), intr-un pamant fertil, cu drenare buna, caruia i se pot adauga in prealabil ingrasaminte organice. Vor trece relativ usor peste perioada de iarna si vor inflori de la jumatatea primaverii pana in luna iulie, florile ajunse la maturitate fiind mari, grele, sustinute de tijele lungi, elastice, rezistente. Se recomanda sa se lase cel putin un metru distanta intre exemplare atunci cand sunt plantate grupat, si se adapteaza relativ usor atat in gradina cat si in ghivece sau jardiniere de mari dimensiuni. Se uda folosind cantitati moderate de apa in functie de temperatura ambianta si umiditatea solului.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Alpine Sunset, trandafirul pentru gradini de neuitat

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, in nuante deschise si incantatoare de galben si roz, Alpine Sunset este bun pentru orice gradina sau parc, dar este adesea ales si de florari pentru buchete elegante sau aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale.

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Lalele Royal Virgin, albul imaculat pentru orice gradina

  Cu inflorescente mari de un alb pur, perfect, rar intalnit printre lalele, de o forma clasica pentru aceste flori, acest soi impresioneaza prin puritate si aspectul decorativ remarcabil.

 • Laleaua Parrot Blue

  Daca suntem deja obisnuiti cu lalele rosii sau galbene, aceasta varietate exotica si rar intalnita surprinde prin coloritul aparte al petalelor, un violet deschis spre indigo, cu zone albe, ideal pentru orice gradina sau pentru ghivece asezate pe balcon.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.


Warning: fopen(cache/6499f4f0e9aa6cf3842c48c00f383e7e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139