Prunele Angeleno, productie buna, fructe mari si dulci

Varietate de prun longeviv si rezistent, Angeleno va face in fiecare an prune mari, parfumate, cu coaja de un violet-rosiatic foarte atragator, fiind fructe excelente pentru gustare, suc, compot sau diverse retete de desert. Sunt o buna alegere daca preferam prunele cu pulpa suculenta, dulce, foarte aromata, si din fericire este un soi usor de cultivat si intretinut, fie pentru suprafete mai extinse, fie daca plantam doar 1-2 exemplare in gradina sau livada. Alegeti din start un loc unde viitorul pom fructifer sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei (productia va fi mai buna, iar fructele mai dulci si aromate) si sa fie pe cat posibil ferit de curentii reci de aer.

Cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, si care poate fi pregatit cu ingrasaminte organice. Puietii se vor planta de primavara pana la inceputul toamnei (suporta relativ bine perioadele reci ale anului) si se uda la 7-10 zile in perioadele calde, folosind cantitati moderate de apa. Este un pom fructifer cu aspect decorativ impresionant odata ajuns la maturitate, care va incepe sa faca fructe la cel mult trei ani de la plantare, productia anuala fiind una buna spre foarte buna.

Veti culege fructele spre jumatatea lunii septembrie, cand fiecare pom fructifer va fi plin de prune mari, grele, rezistente la transport si depozitare, dulci si parfumate.

Foto: eutopia.market

Articole asemănătoare

 • Marul Arbat

  O alegere inspirata atunci cand nu avem prea mult spatiu in gradina, aceasta varietate de mar columnar a fost gandit de la bun inceput pentru a obtine o productie buna, fructe dulci si de buna calitate, totul intr-un spatiu restrans.

 • Caisele Goldrich

  Soi de cais cu productie anuala foarte buna, fructe mari si dulci, aromate, foarte aratoase, relativ usor de plantat si intretinut, Goldrich este bun atat pentru culturi intensive cat si pentru cei care isi doresc sa aiba un singur pom fructifer in gradina.

 • Afinele Late Blue, o alegere inspirata pentru fructe dulci si aromate

  Soi hidrid de afin cu o productie anuala buna, fructe mari si dulci, cu aroma intensa si perfecte atat ca gustare, cat si pentru diverse deserturi, Late Blue nu are nevoie (din fericire) de tratamente speciale de intretinere.

 • Merele Bolero

  Soi de mar columnar cu rezistenta buna la frig si daunatori, fructe mari si cu pulpa suculenta, zemoasa, dulce, un aspect frumos si potrivit chiar si celor care fac primii pasi in amenajarea unei livezi, acest Bolero poate fi o buna alegere mai ales daca nu aveti foarte mult spatiu liber.

 • Zmeurul Yellow Giant

  Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii.


Warning: fopen(cache/ed55a33642de0000a22dd670e618cce5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139