Afinele Late Blue, o alegere inspirata pentru fructe dulci si aromate

Soi hidrid de afin cu o productie anuala buna, fructe mari si dulci, cu aroma intensa si perfecte atat ca gustare, cat si pentru diverse deserturi, Late Blue nu are nevoie (din fericire) de tratamente speciale de intretinere. Varietate cu o buna rezistenta la boli si daunatori, se adapteaza repede conditiilor din tara noastra, si poate fi plantata in gradina solitara sau in grup, daca aveti suficient spatiu si vreti o cantitate mai mare de fructe. Afinele din acest soi sunt mari, de un albastru deschis, cu gust dulce, aroma fructata, intensa. In plus aceste tufe de afin au un aspect decorativ deosebit odata ajunse la maturitate, desi nu sunt foarte mari, dar au frunzisul des, de un verde inchis.

Tufele se vor planta intr-un loc unde sa aiba un pamant fertil, cu drenare buna, bine curatat in prealabil de buruieni. Poate fi fertilizat inainte cu ingrasamant organic. Se recomanda sa se planteze fie primavara, fie toamna, lasand cel putin un metru distanta intre exemplare sau fata de alte plante. Prefera zonele semiumbrite, dar va rezista si in locuri cu mult soare daca sunt udate frecvent, dimineata sau seara, folosind cantitati moderate de apa. Rezista relativ bine la seceta si in perioadele geroase, rodesc abundent vara, o singura tufa putand sa depaseasca cinci kilograme de afine pe an.

Foto: pixnio.com

Articole asemănătoare

 • Cartofii King Edward

  Soi de cartofi albi medii spre mari, fainosi, recomandati pentru copt, piure dar si pentru cartofi prajiti, King Edward este una dintre cele mai intalnite varietati in Marea Britanie, unde s-a impus de peste un secol ca o alegere excelenta pentru suprafete medii si mari.

 • Trandafirii Criterion, rafinament pentru gradini mari si mici

  Un soi de trandafir teahibrid cu inflorescente de un roz delicat, o nuanta mai rar intalnita, este o alegere excelenta pentru gradini de orice dimensiuni, dar si pentru parcuri si pentru orice spatiu verde.

 • Laleaua Red Impression, o alegere clasica pentru toate gradinile

  Varietate de lalea cu aspect decorativ aparte, forma clasica si un rosu intens, catifelat, elegant, Red Impression este o alegere excelenta pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivata la fel de usor si in ghivece si jardiniere.

 • Bujorii Primavera, un plus de lumina pentru gradini

  Cu florile sale mari, grele, in forma de cupa, de un alb-crem ce poate sa bata spre galben deschis in functie de lumina soarelui si de sol, acest soi de bujor este o alegere inspirata pentru orice gradina sau parc, aducand luminozitate si prospetime, mai ales in contrast cu alte flori.

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.


Warning: fopen(cache/f4cf8474062c96c25e35dc09f1b7e3f8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139