Zmeurul Yellow Giant

Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii. Soi rar care a fost creat pe la sfarsitul deceniului al saptelea al secolului trecut, acest Yellow Giant are o buna rezistenta nativa la vremea capricioasa (indiferent daca este vorba de frig sau seceta) si la boli sau daunatori, tufele sunt destul de mari, elastice, viguroase, productia este neasteptat de buna odata ce fiecare tufa a ajuns la maturitate. Fie ca este vorba de o gustare - iar musafirii vor fi cu siguranta placut surprinsi de gustul dulce si intrigati de culoare - de un desert sau de sucuri de fructe, este un soi de zmeura bun, mare, cu gust intens si parfum usor de sesizat, si care in plus va suporta relativ bine transportul si depozitarea. Mai mult decat atat daca este bine ingrijit va da doua culturi in fiecare an. 
 
Se planteaza de primavara pana toamna intr-o zona din gradina unde sa aiba un pamant fertil, ferit de curentii reci de aer, cu drenare buna si cat mai mult soare pe perioada zilei, si se lasa macar jumatate de metru distanta intre plante. Imediat dupa plantare se va uda abundent, avand nevoie de irigare periodica in primele saptamani, fara a folosi insa cantitati mari de apa. Fiind un zmeur remontant poate fi lasat fara un suport - tufa ce depaseste la maturitate un metru si jumatate este suficient de puternica pentru a sustine greutatea fructelor - sau poate fi plantat de la inceput pe un spalier pentru a-l orienta vertical, si in plus efectul estetic este deosebit. Productia este foarte buna, in medie peste cinci kilograme anual de la fiecare tufa, recoltate in iulie si septembrie. Nu va avea nevoie de protectie deosebita pe perioada iernii dar in cazul in geruri puternice locul poate fi acoperit cu un strat subtire de mulci.

Foto: ebay.co.uk

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

  Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc.

 • Autumn Bliss, un soi de zmeura dulce si aromat

  Soi de zmeur foarte apreciat pentru fructele sale mari, dulci si suculente, ideale ca gustare, pentru suc sau dulceata, Autumn Bliss este una dintre cele mai bune alegeri cand vrei sa ai in gradina zmeura proaspata si gustoasa.

 • Zmeurul Polana

  Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra.

 • Tomate Raspberry Giant

  Asa cum o arata si numele, sunt tomate de o culoare mai deschisa decat cea obisnuita, spre roz sau un rosu deschis, de dimensiuni mari, forma sferica usor turtita, cu pulpa carnoasa si zemoasa, o aroma dulce-acrisoara, foarte placuta, usor astringenta.

 • Yellow Baby, lalele galbene pentru cea mai frumoasa gradina

  Varietate pitica de lalele cu inflorescente de un galben intens, puternic, parfum usor si placut, Yellow Baby poate fi acea optiune cromatica plina de prospetime ce va schimba radical o gradina, un balcon sau o terasa.


Warning: fopen(cache/f7cf8cca66d0a0813777c63370ca8f30) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139