Trandafirul Yellow Meilove, mai mult galben solar in orice gradina

Soi de origine franceza de trandafir floribunda, Yellow Meilove atrage atentia prin coloritul bobocilor sai mari, un galben solar, deschis, intens, care va lumina si infrumuseta orice gradina sau parc. Sunt tufe de trandafir nu prea mari – asa ca le puteti cultiva si intr-un ghiveci de dimensiuni potrivite – ce la maturitate vor avea in jur de 50-60 de cm inaltime, si se recomanda plantarea grupata pentru a delimita spatiul si a oferi cat mai multa culoare.

Plantati acesti trandafiri primavara sau toamna, cel mai tarziu pana in octombrie. Prefera locurile cu mult soare, ferite de curentii reci de aer, iar cel mai bun pamant este unul fertil, ideal putin nisipos, cu drenare buna. Imediat dupa plantare se uda abundent si se vor uda si in viitor, regulat, folosind cantitati moderate de apa. Este un trandafir ce va avea nevoie de un nivel constant de umiditate pentru a se dezvolta rapid.

Infloreste vara, in mai multe valuri, fiecare tufa de trandafir Yellow Meilove acoperindu-se cu boboci mari, viu colorati, cu parfum usor si dulceag, intr-un frumos contrast cu frunzele mici, verzi, dese. Au o buna rezistenta nativa la boli si daunatori. Sunt buni si pentru aranjamente florale dedicate unei ocazii speciale sau pentru buchete (tinand cont de dimensiunile reduse fata de un trandafir clasic). Longeviv, suporta binele perioadele geroase, dar in lunile de vara va avea nevoie sa fie udat constant pentru a-si pastra prospetimea.

Articole asemănătoare

 • Kronenbourg, trandafirul de un rosu delicat pentru toate gradinile

  Varietate de trandafir teahibrid cu boboci mari, cu petale catifelate de un rosu palid, elegant, delicat, ce poate sa bata spre roz intens, alaturi de pete de un alb galbui, Kronenbourg poate fi plantat in orice gradina sau spatiu verde, fiind excelent si pentru parcuri, fie in palcuri mici, fie conturand borduri de culoare si prospetime.

 • Laleaua Double Polar

  Soi cu aspect decorativ deosebit, ce devine imediat centrul de atentie in orice gradina, aceasta varietate de lalea dubla hibrida are flori de mari dimensiuni, cu o forma speciala

 • Bujorii Black Beauty

  Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

 • Prunele Bluefree

  Soi de prun cu productie buna si fructe relativ mari, dulci, cu o aroma puternica si un colorit placut, un violet inchis cu note indigo, Bluefree poate fi plantat practic in orice gradina, adaptandu-se usor solului si conditiilor climatice din tara noastra.

 • Ghioceii, mai mult decat simpli vestitori ai primaverii

  Florile “vedeta” ale lunii martie sunt mai mult decat banale martisoare pe care le oferim celor dragi. Ghioceii au pe langa calitatea de a ne aduce buna dispozitie si proprietati terapeutice recunoscute in lumea medicala.


Warning: fopen(cache/2086ebf8a4390b8852aaef734e73704c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139