Bujorii Black Beauty

Cu flori mari si parfumate, de un visiniu inchis, aceasta varietate de bujor se adapteaza usor conditiilor din tara noastra, avand nevoie doar de un sol relativ fertil, cat mai mult soare (dar se dezvolta bine si intr-un spatiu din gradina unde sa fie in penumbra) si sa fie udat in mod regulat, fara a folosi cantitati mari de apa.

Este un soi care impresioneaza prin frumusete si longevitate, contrastul intre culoarea bobocilor de dimensiuni apreciale si frunzisul des de nuanta intunecata facand din Black Beauty o prezenta mai mult decat recomandata pentru orice spatiu verde ce are nevoie de un plus cromatic. Se va planta primavara, incepand din luna martie, fie in gradina, fie in ghivece sau jardiniere relativ mari, pentru ca este un soi care la maturitate va atinge 80 de cm inaltime. Bulbii de bujor se planteaza la o adancime de circa 5-7 cm, stropind bine cu apa imediat dupa si indepartand toate buruienile din apropiere.

Pe un balcon sau o terasa, intr-o gradina sau parc, acesti bujori pot fi plantati grupat sau alaturi de alte flori, sunt la fel de frumosi solitari si sunt foarte buni si pentru buchete sau aranjamente florale pretentioase. Rezista bine dupa ce au fost taiati si sunt apreciati de cunoscatori pentru aspect si parfum. Ii veti intalni adesea in buchetele pregatite de florarii cu experienta, iar cultivatorii ii prefera tocmai pentru rezistenta in timp si usurinta cu care se intretin. 

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Bujorii din soiul Madame Gaudichau

  Bujorii Madame Gaudichau au nevoie de un sol fertil, cu drenare buna si bogat in humus, dar se pot adapta si unui regim de semi-umbra.


Warning: fopen(cache/fcd428146d8fe12fc4d3dfd0160ea952) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139