Black Oxford, marul negru din Maine

Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare. Este bun si pentru suc proaspat sau pentru diverse retete. Atestat inca din anul 1790, si-a pastrat popularitatea datorita gustului dulce si coloritului diferit, apropiat de cel al prunelor bine coapte. Se va planta intr-un loc din gradina sau livada unde sa aiba mult soare pe toata durata zilei, iar solul cel mai bun este unul fertil (eventual i se adauga in prealabil gunoi de grajd), cu drenare buna si curatat de buruieni sau pietre.

Are o buna rezistenta la ger sau seceta, dar si la boli sau daunatori, si chiar daca in afara Statelor Unite nu este un soi des intalnit nu va necesita lucrari deosebite de intretinere. Merele Black Oxford suporta bine transportul si depozitarea, iar gustul este puternic, dulce cu note acrisoare si o aroma fructata deosebit de placuta.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

  • Merele negre de Arkansas

    Suntem obisnuiti cu merele verzi, galbene, cele rosii, in nuante delicate sau dimpotriva intense, puternice, cu aromele si gusturile lor, dar acest soi american cu o istorie ce a trecut deja de un secol este o raritate si categoric o interesanta curiozitate pentru cultivatori

  • Zaharul negru din Okinawa

    Note amarui si de caramel, putin sarat, gust intens, o culoare ce aminteste de cea a zaharului din trestie de zahar dar intr-o nuanta mai inchisa.

  • Trandafirii Black Baccara

    Un soi de trandafir cu flori ce par facute din catifea de un visiniu inchis, cu tuse intunecate, parfum dulce si nu foarte puternic si un aspect foarte decorativ, acest Black Baccara este un teahibrid poate prea putin cunoscut, din pacate.

  • Laleaua Black Parrot

    Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu

  • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

    Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.


Warning: fopen(cache/c13dcd854095bee5aff1e927dfd69b4d) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139