Zmeurul Polana

Cu fructele sale mari, rezistente, zemoase si parfumate, cu gust dulce, Polana este un soi de zmeur remontant cu o buna productie anuala, relativ usor de ingrijit si intretinut, capabil sa se adapteze rapid conditiilor din tara noastra. Varietate timpurie, suporta relativ bine perioadele geroase si cele secetoase, si atata timp cat este udat periodic si se curata bine de buruieni pamantul va rodi de la jumatatea verii pana spre luna septembrie, chiar octombrie, iar boabele de zmeura sunt rotunde, suculente, de o frumoasa culoare intensa. De origine poloneza, aceste Polana sunt foarte apreciate de cunoscatori pentru gust si rezistenta in timp. 
 
Se vor planta incepand din luna martie si pana toamna, chiar pana in noiembrie daca temperaturile nu sunt prea scazute, intr-o parte din gradina unde sa aiba pe cat posibil mult soare (se adapteaza relativ usor si intr-o zona semiumbrita), iar pamantul cel mai bun este unul fertil - eventual i se adauga in prealabil ingrasaminte organice - cu drenare buna, curatat de buruieni si pietris, unde pe cat posibil viitoare tufa de zmeura sa nu se gaseasca in bataia curentilor reci de aer. Se lasa cel putin un metru distanta intre plante, ingropand butasii la 20-30 de cm adancime, dupa care se uda abundent fiecare exemplar. Zmeurul are nevoie de apa frecvent, dar folosind cantitati moderate. Tufele ajunse la maturitate sunt mari, pot sa fie sprijinite pe un suport sau lasate sa creasca liber, rezista la vant si caldura, insa trebuie urmarite pentru semne de boala sau pentru a indeparta din timp partile uscate. Spinii sunt mici, fini, si fiecare tufa are o productivitate de peste patru kilograme anual. 

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Autumn Bliss, un soi de zmeura dulce si aromat

  Soi de zmeur foarte apreciat pentru fructele sale mari, dulci si suculente, ideale ca gustare, pentru suc sau dulceata, Autumn Bliss este una dintre cele mai bune alegeri cand vrei sa ai in gradina zmeura proaspata si gustoasa.

 • Zmeurul Yellow Giant

  Fructele mari si dulci ale acestui tip de zmeur atrag atentia din prima clipa datorita culorii neobisnuite, pentru ca daca au pastrat totusi forma boabelor de zmeura coloritul este un galben deschis, apropiat mai curand de cel al lamaii.

 • Zmeurul - cerinte fata de conditiile de mediu

  Zmeurul(Rubus idaeus) este un semiarbust din familia Rosaceae care creste spontan in tara noastra si care se poate cultiva cu rezultate dintre cele mai bune.

 • Remedii pentru hiperaciditatea gastrica

  Imbolnavirile de tip gastrita hiperacida sau de ulcer stomacal si duodenal se caracterizeza prin regurgitari acide si arsuri insotite de dureri datorita hiperaciditatii sucului gastric.


Warning: fopen(cache/dbad64a9ac9fc980c93879847b34fa69) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139