Liliac Black Knight

Un arbust ornamental cu flori de un violet-inchis, o nuanta lucioasa si puternica, Black Knight este un tip de liliac inca prea putin cunoscut si plantat in tara noastra, insa datorita frumusetii sale poate acest lucru se va schimba pe viitor. Daca suntem deja obisnuiti cu liliacul alb, violet sau roz acesta este cu adevarat iesit din comun, ciorchinii de flori fiind lungi, scosi in evidenta de frunzele verzi. Se planteaza primavara, intr-o zona a gradinii unde avem suficient soare pentru ca liliacul Black Knight sa se dezvolte, insa in egala masura trebuie ferit de curentii de aer si de vantul rece. 
 
Dupa ce este plantat liliacul Black Knight trebuie irigat o perioada din abundenta, iar solul este recomandat sa fie netru si bine drenat, eventual fertilizat pentru ca aceasta varietate sa se dezvolte rapida. Este un arbust care odata plantat nu mai are nevoie de o atentie speciala, va creste pe verticala relativ repede, poate depasi doi metri si jumatate in inaltime si are nevoie si de spatiu in lateral pentru a se dezvolta frumos. Rezista si la temperaturile scazute din timpul iernii dar si la perioadele de seceta. 
 
Daca Black Knight iese in evidenta imediat datorita cromaticii este un arbust ale carui flori au un parfum puternic, cu note dulce, placut si relaxant, si cum rezista destula vreme si dupa ce sunt taiate pot fi folosite pentru buchete sau aranjamente florale cu totul speciale.  

Foto: englishtuto.com
 

Articole asemănătoare

 • Liliac Miss Kim

  O excelenta alegere pentru un parc sau o gradina de dimensiuni mai mari, acest soi de liliac cu numeroase inflorescente d eun mov pal, delicat, elegant, este ideal pentru a delimita sau marca suprafete.

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Trandafirii Black Cherry

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu inchis, catifelat, cu parfum usor, Black Cherry este un soi bun pentru gradinarii incepatori cat si pentru cei cu experienta, cu o buna rezistenta naturala la boli si ger, relativ usor de plantat si intretinut, longeviv si de o rara frumusete.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.


Warning: fopen(cache/be50d2de60be64bc03a0fd7046a0e4e9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139