Liliac Miss Kim

O excelenta alegere pentru un parc sau o gradina de dimensiuni mai mari, acest soi de liliac cu numeroase inflorescente de un mov pal, delicat, elegant, este ideal pentru a delimita sau marca suprafete. Puteti planta cate un exemplar in fiecare colt al gradini, puteti trasa cu ajutorul tufelor mari forme geometrice sau alei, le puteti folosi pentru a avea in doar cativa ani un gard natural si parfumat. In afara frumusetii florilor sale este o varietate de liliac cu parfum dulce, intens, puternic, ceea ce il face ideal si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase. Cum este o varietate ce nu creste foarte inalta la maturitate ar putea fi plantata si in ghivece de mari dimensiuni.

Prefera sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei – se va dezvolta repede si va inflori abundent – iar cel mai bun sol este unul fertil, cu drenare buna, caruia i se pot adauga in prealabil ingrasaminte naturale. Se lasa cel putin doi metri distanta intre exemplare sau fata de alte plante, si ideal fiecare tufa de liliac va avea un spatiu circular de aproximativ 150-200 de cm pentru a se dezvolta in voie. Se va planta de la jumatatea primaverii pana in luna noiembrie, udand abundent locul imediat dupa. Este un soi longeviv si rezistent, insa in perioadele secetoase se recomanda udarea abundenta dimineata sau seara pentru a preveni uscarea frunzisului si a ciorchinilor de inflorescente.

Infloreste in perioada mai-iunie, inflorescentele sunt numeroase, mici, delicate si parfumate, si rezista mai multe zile. Se toaleteaza primavara, dand forma liliacului si indepartand partile uscate pentru a-i permite sa creasca repede. La maturitate este un liliac ce va atinge cu usurinta doi metri inaltime. Suporta bine perioadele geroase ale anului.

Foto: pinterest.com

Articole asemănătoare

 • Empire Blue, un soi de liliac de vara pentru parcuri si gradini elegante

  Varietate longeviva si rezistenta de liliac de vara cu inflorescente de un mov-albastrui intens, cald, care va transforma radical orice gradina, Empire Blue este o alegere inspirata atat pentru incepatori, cat si pentru gradinarii cu experienta.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Sensation, liliacul cu aspect exotic pe care il vei adora

  O varietate de liliac pe care o veti intalni din pacate prea rar in gradini, Sensation este un soi suprinzator atat datorita culorii - un mov deschis, cald, placut - cat si datorita inflorescentelor cu petale mici, dispuse in forma de stele cu patru colturi si avand marginile marcate de o dunga alba, completand cromatic neasteptat de bine centrul florilor.

 • Miss Feya - crinul pe care nu il veti uita

  Inflorescente foarte mari chiar si pentru crini, de un rosu intens cu mici pete intunecate pe aproape toata petala, miros dulceag, placut, puternic, rezistenta buna la ger si daunatori, iata o varietate de crin ce pare sa aiba toate calitatile pentru orice gradinar care iubeste aceste flori.

 • Santana, liliacul cu parfum greu de uitat

  Varietate de liliac ce pare sa aiba toate avantajele pentru un gradinar cu sau fara experienta, Santana este un soi rezistent la seceta si la ger, longeviv, suporta usor poluarea spatiilor citadine, se adapteaza atat la zone cu mult soare cat si la semi-umbra si nu necesita lucrari speciale si costisitoare de intretinere.


Warning: fopen(cache/538384915dd271aaeb014ff927285a5f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139