Crinii Purple Prince

Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament. Mai putin intalnit in gradini dar foarte apreciat de cunoscatori, este un soi de crin gigant ce are si alte avantaje deloc neglijabile: este rezistent la geruri si perioade de canicula, la boli si daunatori, iar cu ingrijiri minime va veti bucura multa vreme de acest sortiment. Este perfect atat pentru gradini mai mici sau mai mari cat si pentru parcuri, spatii verzi, buchete pentru ocazii deosebite sau aranjamente florale speciale. 
 
Pentru ca viitorii crini sa se dezvolte repede si sa fie longevivi alegeti un loc din gradina unde sa aiba cat mai mult soare (tolereaza si un regim de semi-umbra, dar florile nu vor fi la fel de frumoase), iar pamantul sa fie fertil, cu drenare buna, locul ferit de curentii reci de aer. Se pot planta solitar, dar este preferabil sa grupati mai multi crini pe o singura suprafata, lasand macar un metru intre ei. Inflorescentele crinului Purple Prince sunt neasteptat de mari (15-20 de cm in diametru), in forma de cupe, cu un colorit intens, in tonuri inchise, parfumul este cel specific pentru crini dar cu note mai dulci, dominatoare. Un alt avantaj al soiului este ca nu are polen, fiind asadar recomandat si persoanelor alergice. Se va planta de la jumatatea primaverii pana la inceputul verii, neaparat dupa ce temperaturile nocturne depasesc cinci grade Celsius. Se uda periodic in special in prima perioada cu o cantitate moderata de apa. Contrastul dintre cromatica florilor si frunzele lungi, lucioase, de un verde inchis, rezistenta naturala la clima rece si in special frumusetea soiului fac din Purple Prince o alegere perfecta atat pentru gradinarii cu experienta, cat si pentru cei care isi doresc sa planteze primul lor crin.

Foto: jparkers.co.uk

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii Salmon Classic

  Crinii galbeni sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens.

 • Trandafirul Prince de Monaco

  De o eleganta pe masura denumirii, acest trandafir bicolor floribunda impresioneaza prin numarul mare de boboci in nuante de rosu-deschis si alb imaculat, perfecti pentru a infrumuseta orice gradina, dar si pentru buchete si aranjamente florale.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.


Warning: fopen(cache/c7530bbf239efb016a788c257d561180) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139