Crinii Salmon Classic

Crinii galbeni sau portocalii sunt mai rar intalniti in gradini, dar frumusetea lor aparte ii face deosebit de atragatori pentru cultivatori, mai ales daca alegeti o varietate cu buna rezistenta la boli si un parfum puternic, intens. O buna alegere este crinul Salmon Classic, cu inflorescente mari in forma de cupa, de un galben cald ce poate sa bata in portocaliu in functie de lumina si sol, soi care se poate cultiva relativ usor in tara noastra. Sunt flori care infrumuseteaza orice gradina sau parc, dar sunt foarte buni si pentru buchete sau aranjamente florale.

Se planteaza de la jumatatea primaverii pana in luna iunie intr-un loc unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei, iar cel mai bun pamant este unul fertil, curatat bine de buruieni, cu drenare buna, fertilizat in prealabil. Se uda abundent dupa plantare si periodic dupa aceea, seara sau dimineata, folosind cantitati moderate de apa. Acesti crini pot fi plantati direct in gradina sau in ghivece si jardiniere de dimensiuni mai mari (la maturitate au 70-80 de cm inaltime). Este un soi vulnerabil la curentii reci de aer, asa ca este de preferat sa fie plantati intr-un loc mai ferit, lasand 15-20 de cm distanta intre exemplare sau fata de alte flori. Infloresc incepand din iunie, fiecare exemplar are mai multe inflorescente mari, grele, parfumate si in nuante intense, care rezista cateva zile dupa taiere. Se recomanda sa fie urmarite cu atentie, taind ramurile uscate si indepartand florile care au inceput sa se scuture si si-au pierdut prospetimea. Au un parfum puternic, dulce, care se face usor simtit. Suporta bine perioadele geroase ale iernii fara sa aiba nevoie de protectie suplimentara, desi in cazul noptilor foarte reci locul poate fi acoperit cu un strat subtire de pamant sau mulci.

Foto: bilscy.info

Articole asemănătoare

 • Crinii Jules Verne

  Crin longeviv si rezistent cu inflorescente mari, grele, de un alb imaculat, aceasta varietate ce poarta un nume celebru este excelenta pentru orice gradina sau parc, dar si pentru buchete dedicate unor ocazii speciale.

 • Crinii orientali Salmon Star

  Varietate de crin oriental cu parfum intens, puternic, petale de un roz deschis cu mici puncte visinii, Salmon Star este una dintre primele alegeri cand este vorba de buchete elegante de crini sau aranjamente florale.

 • Crinii Miss Lucy

  Varietate de crin oriental cu parfum dulce, intens, Miss Lucy iese imediat in evidenta datorita florilor sale mari, elegante, in nuante care trec de la alb imaculat la un roz deschis, pastelat.

 • Laleaua Salmon Prince

  Varietate mai rar intalnita de lalea, Salmon Prince este o varietate de lalea cu inflorescente mari, rezistente, in forma de cupa, pe suprafata carora veti intalnit mai multe culori, de la roz deschis la portocaliu sau galben, in nuante pastelate cu un impact vizual deosebit.

 • Crinii asiatici Lollypop

  Lollypop este un soi de crin asiatic usor de plantat si de intretinut, cu buna rezistenta in timp, flori mari si parfumate, ideal atat pentru gradinarii cu experienta cat si pentru cei care fac primii pasi in acest domeniu.


Warning: fopen(cache/51eb9349453b62a708dac4f364b14d2c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139